Ponta: Ne îndepărtăm de regula ca orice român să fie sabotat chiar de la el de acasă

Premierul Victor Ponta salută poziţiile UDMR, PNL şi PDL, care o vor susţine pe Corina Creţu să ajungă comisar pentru politici regionale, premierul declarând că "e un prim exemplu că ne îndepărtăm de ce a fost până ieri regula în România, adică orice român să fie sabotat chiar de la el de acasă".

786 afișări
Imaginea articolului Ponta: Ne îndepărtăm de regula ca orice român să fie sabotat chiar de la el de acasă

Victor Ponta (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Vicepremierul Liviu Dragnea a fost întrebat, joi, la Bistriţa, cum comentează nominalizarea Corinei Creţu drept comisar pentru politici regionale şi dacă o eventuală numire a sa în funcţie ar aduce beneficii României, în discuţie intervenind ulterior pe acest subiect şi premierul Victor Ponta.

"Comentez pozitiv numirea doamnei Corina Creţu. Sunt extrem de mândru pentru că România a primit un portofoliu atât de important, în opinia mea cel mai important, peste 350 de miliarde de euro pe care îi gestionează (...). Din punctul de vedere al unor posibile beneficii pentru România, este categoric că avem o şansă în plus pentru că nu ne poate aloca mai mulţi bani decât au fost negociaţi, în schimb putem să nu avem probleme. (…) Corina Creţu e un om cu foarte mare experienţă internaţională, un om care înţelege dezvoltarea şi cred că şi pentru România, dar şi pentru celelalte ţări europene, politica pe care o va duce ca şi comisar pe dezvoltare regională va ajuta România în special să aibă o dezvoltare echilibrată. Sunt diferenţe mari de dezvoltare între regiunile din ţara noastră şi judeţele din ţara noastră. Ca şi colaborare, voi avea o colaborare foarte bună", a spus vicepremierul.

În discuţie a intervenit şi premierul Victor Ponta: "Împreună cu Liviu Dragnea şi cu Eugen Teodorovici am lucrat extrem de bine cu actualul comisar pentru dezvoltare regională, domnul Hahn. În 2012, când am venit la guvernare, toate programele erau blocate, erau suspendate. Împreună cu domnul Hahn, am reuşit să le deblocăm şi să recuperăm o parte importantă. Ce e esenţial de reţinut este că, la un moment dat, nu depinde de comisar, depinde de cum ne facem noi treaba".

"Mai spun încă o dată: cred că e un mare succes pentru România obţinerea acestui portofoliu pentru că este, cu siguranţă, cel mai important portofoliu din punctul meu de vedere. Vreau să mulţumesc, dincolo de orice polemică politică din ţară - am văzut poziţia UDMR, şi a PNL, şi a PDL, deci cei care au europarlamentari în grupul PPE - au spus toţi că vor vota pentru doamna Creţu ca şi comisar european pentru că e comisarul României. Cred că e un prim exemplu că ne îndepărtăm de ce a fost până ieri regula în România, adică orice român să fie sabotat chiar de la el de acasă. Dacă de ieri avem o altă regulă şi suntem toţi uniţi când e vorba de interesul României, nu pot decât să mă bucur de acest lucru şi sunt absolut convins că toţi cei 32 de europarlamentari români se vor bate în audierile în Parlamentul European pentru acest portofoliu şi pentru comisarul român", a spus Victor Ponta.

Comisia Europeană a prezentat oficial, miercuri, componenţa Executivului european propus de Jean Claude Juncker, în care Corina Creţu este comisar european pentru Politică Regională.

Corina Creţu va fi audiată de Comisia REGI (Dezvoltare Regională) a Parlamentului European.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici