Ponta: Nu m-a şantajat nici Băsescu, nici Antena 3. Nici pe mine, nici pe alţi miniştri

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că nu a fost şantajat nici de preşedintele Traian Băsescu, nici de Antena 3, precizând că afirmaţii de acest gen, făcute în media, care privesc activitatea Guvernului, vor conduce la o adresă către CNA, conform legii.

842 afișări
Imaginea articolului Ponta: Nu m-a şantajat nici Băsescu, nici Antena 3. Nici pe mine, nici pe alţi miniştri

Victor Ponta (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Ponta a declarat, luni, după şedinţa USL, că acordul de funcţionare a USL va conţine amendamente referitoare la limita peste care membrii Uniunii nu pot trece fără a fi sancţionaţi.

"Ideea e să avem un semn de avertizare pentru membrii noştri, care e limita peste care nu pot trece cât eşti într-o coaliţie, şi mecanisme rapide clare prin care una din părţi sau Guvernul să ne adresăm partidelor componente pentru a se lua măsuri", a spus Ponta.

El a arătat că această limită este ştiută de liderii USL, problema constând în redactarea sa.

"Limita o redactăm. De ştiut o ştim foarte bine, problema e să o redactăm. Linia e să nu poţi să fii şi la putere şi în opoziţie. Nu votezi împotriva propriului Guvern. Ai dreptul, e normal ca toţi parlamentarii să critice iniţiative ale Guvernului, însă să o facă în măsura în care suntem o coaliţie, nu doar din dorinţa de a-i lăuda cineva pe la televizor", a spus Ponta.

El a dat şi un exemplu în acest sens, referitor la afirmaţiile care se fac în media.

"Dau eu un exemplu, legat şi de evenimentele din ultimele zile: bătălia între diverse trusturi de presă nu intră în competenţa Guvernului şi nici nu am de gând să mă ocup de aşa ceva. Afirmaţii de genul «primul-ministru sau miniştrii sunt şantajaţi» reprezintă nişte prostii la fel de mari ca şi afirmaţia domnului Roşca Stănescu sau ale altor jurnalişti de la alt trust de presă când spuneau cum sunt eu şantajat de Băsescu", a spus Ponta.

El a arătat că presa e liberă şi poate să "viseze" ce vrea, să "inventeze" ce vrea despre şantaje, subliniind, însă, că atunci când eşti parlamentar al USL nu ai această libertate.

"Poţi să fii din nou jurnalist şi să visezi în fiecare zi alt şantaj. Nu m-a şantajat nici Băsescu, nici Antena 3, nici pe mine, nici pe alţi miniştri. Dacă lucrurile de acest gen privesc şi afectează activitatea Guvernului, conform legii, ne vom adresa CNA, dar lucrul ăsta ţine de libertatea jurnaliştilor, de a spune ce cred, de a inventa uneori", a spus Ponta.

El a spus că nu există aceeaşi libertate atunci când vrei să faci politică şi eşti parlamentar al USL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici