Ponta: Oamenii au înţeles că USL nu mai funcţionează ca urmare a deciziei lui Antonescu şi a PNL

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că, potrivit sondajelor, este evident că oamenii au înţeles că USL nu mai funcţionează ca urmare a deciziei lui Crin Antonescu şi a PNL, dar el nu e interesat să fie sancţionaţi liberalii, ci faptul că au început un proiect împreună şi nu l-au finalizat.

286 afișări
Imaginea articolului Ponta: Oamenii au înţeles că USL nu mai funcţionează ca urmare a deciziei lui Antonescu şi a PNL

Crin Antonescu (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Întrebat în legătură cu afirmaţia că speră ca după 25 mai să se refacă USL dacă consideră că PNL va obţine un scor mai mic la alegerile europarlamentare, Ponta a spus: "Conform sondajelor e evident că oamenii au înţeles că USL nu mai funcţionează, ca urmare a deciziei lui Crin Antonescu şi colegilor liberali. Pe mine nu mă interesează să fie sancţionaţi liberalii, mă interesează faptul că am început un mare proiect împreună, că încă nu l-am dus la bun sfârşit. Atât cât Traian Băsescu este preşedinte nu ne-am atins toate obiectivele fundamentale ale USL".

El a adăugat că orice nefuncţionare a USL este speculată de Băsescu şi Elena Udrea pentru a încerca să revină cu regimul lor "Băsescu-Udrea-Boc".

"Acest regim are o puternică propagandă, are o capacitate a face rău oamenilor pe care am simţit-o pe pielea noastră, nu va fi o bătălie uşoară", a adăugat Ponta.

Întrebat dacă doreşte un USL fără Crin Antonescu, Ponta a spus că el nu decide ce se întâmplă în cadrul PNL.

"Eu vorbesc de o alianţă cu PNL, cu Crin sau fără Crin, nu decid eu", a mai spus Ponta.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, le-a spus, luni, membrilor coonducerii PSD, reuniţi în şedinţa BPN, să rămână în relaţii bune cu liberalii pentru că după 25 mai, respectiv după alegerile europarlamentare, vor fi din nou împreună.

"Vă rog pe toţi să transmiteţi în teritoriu că avem nevoie de toate forţele şi de toţi aliaţii, inclusiv o să vă rog pe cât posibil - pe la Iaşi e mai greu - dar în rest cred că se poate să rămânem în relaţii bune cu liberalii, pentru că după 25 mai eu cred că vom fi nou împreună", a spus Ponta, în debutul şedinţei BPN al PSD, la care presa a avut acces.

Purtătorul de cuvânt al PNL, Cristina Pocora, i-a transmis, printr-un comunicat de presă, premierului Victor Ponta să se concentreze asupra activităţii guvernamentale şi să înceteze în a mai clama refacerea USL după alegerile europarlamentare, să renunţe la "demagogie" şi "intrigi politice".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici