Ponta: Orice problemă cu un ministru, discutată întâi în coaliţie

Ministrul delegat pentru relaţia cu Parlamentul, Victor Ponta, a declarat, luni, după şedinţa coaliţiei, că liderii PSD şi PDL au stabilit ca orice problemă cu care se confruntă un ministru să fie discutată mai întâi în coaliţie şi că, probabil, constituirea unor noi comisii se va opri.

8 afișări
Imaginea articolului Ponta: Orice problemă cu un ministru, discutată întâi în coaliţie

Ministrul delegat pentru relaţia cu Parlamentul, Victor Ponta (Imagine: Cosmin Dan/Mediafax Foto)

Ponta a spus că liderii PDL s-au arătat nemulţumiţi de faptul că social-democraţii au sprijinit demersurile PNL în constituirea şi funcţionarea comisiilor parlamentare de anchetă în cazurile Ridzi şi Udrea.

Ministrul a afirmat că democrat-liberalii au pus problema comisiei Udrea, fără însă a solicita oprirea activităţii acesteia.

"S-a stabilit că de acum încolo orice problemă cu un ministru trebuie discutată întâi în coaliţie. De acum încolo aşa va fi. După ce am avut precedentele cu Nemirschi, cu Ridzi, probabil că ne vom opri aici. Din punctul meu de vedere, ca ministru, ideea de a ţine departe miniştrii de bătălia politică este singura idee normală şi bună. Nu aţi auzit vreodată de un ministru PSD atacându-l pe preşedintele Traian Băsescu sau Guvernul. Invers da", a spus Ponta.

El a afirmat, răspunzând unor întrebări, că premierul a ridicat problema constituirii comisiei Udrea fără ca subiectul să fie discutat în coaliţie.

"De acum încolo, s-a discutat că nu vor susţine comisii de anchetă pentru doamna Andronescu, pentru domnul Berceanu, să oprim, dacă se poate, acest proces", a mai spus Ponta, referindu-se la liderii PDL.

Întrebat dacă PSD se va conforma şi nu va susţine un eventual demers al PNL de înfiinţare a unei comisii de anchetă pentru ministru Radu Berceanu, Ponta a spus că nu ştie deocamdată dacă liberalii au propus aşa ceva social-democraţilor.

Ponta a mai declarat că sunt încă multe probleme între PDL şi PSD, care deocamdată au fost doar discutate, nu şi rezolvate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici