Ponta: Până la sfârşitul sesiunii parlamentare ar putea fi depuse două moţiuni de cenzură

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a apreciat, sâmbătă, la Suceava, că până la sfârşitul sesiunii parlamentare ar putea fi depuse două moţiuni de cenzură împotriva actualului Guvern, una pe lipsa măsurilor anticriză, iar a doua dacă Guvernul îşi angajează răspunderea pe măsurile convenite cu FMI.

24 afișări
Imaginea articolului Ponta: Până la sfârşitul sesiunii parlamentare ar putea fi depuse două moţiuni de cenzură

Ponta: Până la sfârşitul sesiunii parlamentare ar putea fi depuse două moţiuni de cenzură (Imagine: David Nika/Mediafax Foto)

Ponta a declarat că, dacă Guvernul îşi angajează răspunderea pe măsurile convenite cu FMI, PSD va depune o moţiune de cenzură, iar o altă moţiune de cenzură care va fi depusă până la sfârşitul sesiunii parlamentare este cea legată de Legea pensiilor, Legea salarizării unitare şi de toate măsurile Guvernului care au condus la creşterea şomajului.

"S-ar putea să fie chiar două moţiuni de cenzură. Va fi momentul în care toate jocurile astea de la televizor, de PDL-işti şi independenţi care plâng la televizor pe umărul pensionarilor şi al salariaţilor şi al celorlalţi vor trebui să voteze. Ori votează moţiune de cenzură, ori să nu mai apară la televizor să-i mintă pe oameni", a afirmat liderul PSD.

El a menţionat că o mare durere este şi în cazul militarilor care au fost minţiţi, acum o lună, că nu se va atinge nimeni de pensia şi de salariul lor.

"Vreau să vă spun că li se taie salariile, li se taie pensiile şi militarii nu pot fi minţiţi de două ori", a spus Ponta.

Întrebat dacă măsurile de reducere a salariilor şi pensiilor vor fi ridicate la un moment dat, liderul PSD a arătat că acestea "sunt măsuri definitive" şi că dacă nu produc rezultatele aşteptate vor urma alte sacrificii tot din partea pensionarilor, a salariaţilor şi a sectorului privat.

"Dacă până în toamnă aceste măsuri nu produc rezultatele aşteptate şi nu vor produce, vor urma alte sacrificii. Problema este că acele alte sacrificii din nou nu vor fi către banii cheltuiţi de miniştrii PDL şi de clienţii şi firmele PDL, ci vor fi tot pe pensionari, salariaţi, pe sectorul privat, cel pe care va cădea din nou sarcina de a ţine acest sistem clietelar în picioare", a declarat preşedintele PSD.

El a mai spus că atât timp cât va fi Traian Băsescu în funcţie nu vor mai exista creşteri salariale în sectorul de stat.

"Cât este Traian Băsescu, cu Emil Boc sau fără Emil Boc, pentru că Emil Boc va fi aruncat la un moment dat peste bord, pot să-şi ia adio (de la creşteri salariale n.r.) pentru că au fost minţiţi, pentru că au primit o găleată portocalie şi un kil de zahăr şi din păcate s-au lăsat păcăliţi", a adăugat Victor Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici