Ponta: Pentru Guvern e bine să fie alegeri mai puţine, dar trebuie convinşi înfierbântaţii de la PNL

Premierul Victor Ponta a afirmat că pentru Guvern e bine ca toate alegerile să fie comasate, dar preşedintele interimar al PSD ar trebui să-i convingă şi pe liberali, el susţinând că reprezentanţii PNL "înainte fugeau de alegeri ca dracu' de tămâie, iar acum vor în fiecare zi alegeri".

180 afișări
Imaginea articolului Ponta: Pentru Guvern e bine să fie alegeri mai puţine, dar trebuie convinşi înfierbântaţii de la PNL

Ponta: Pentru Guvern e bine să fie alegeri mai puţine, dar trebuie convinşi înfierbântaţii de la PNL (Imagine: Shutterstock)

La finalul discursului suţinut, luni, în Camera Deputaţilor, în cadrul "Orei prim-ministrului", Victor Ponta a fost întrebat de jurnalişti dacă este de acord cu comasarea alegerilor, aşa cum propune Liviu Dragnea. El a răspuns că, având în vedere că nu intenţionează să mai candideze, acestea pot fi "şi comasate şi separate", dar a subliniat faptul că trebuie modificată Constituţia.

El a afirmat că pentru un guvern este mai bine să se organizeze cât mai puţine alegeri.

"Cu Guvernul pe care-l conduc eu putem să implementăm ceea ce este acum în vigoare, nu ceea ce va fi în viitor. Altfel, ce să spun? Sigur că e mai bine pentru un guvern să aibă alegeri mai puţine, dar trebuie să se vorbească şi cu înfierbântaţii ăştia de la PNL, care acuma vor în fiecare zi alegeri. Înainte fugeau de alegeri ca dracu' de tămâie, acuma vor în fiecare zi alegeri şi îmi fac plângeri penale după ce au votat ei în Parlament să nu se mai facă alegeri. Dacă Liviu (Dragnea, preşedintele interimar al PSD - n.r.) reuşeşte să aibă o discuţie serioasă cu cei de la PNL... Păi, n-au fugit de la comisia de modificare a Constituţiei? Dacă-i prinde şi îi aduce înapoi e foarte bine", a spus Ponta.

Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat duminică, la Antena 3, că va propune un nou proiect de comasare a alegerilor, în care mandatele tuturor aleşilor vor fi de cinci ani, afirmând că altfel România nu poate avea proiecte durabile, şi speră şi în sprijinul lui Klaus Iohannis.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici