Ponta: Preţul pâinii a scăzut cu 12%. Trebuie anunţat şi preşedintele, că are probleme cu preţurile

Preţul pâinii a scăzut cu 12%, potrivit ultimelor date ale INS, fapt de care ar trebui înştiinţat şi preşedintele Traian Băsescu, a declarat premierul Victor Ponta, amintind că, dacă reducerea TVA la pâine se va dovedi eficientă şi în combaterea evaziunii, măsura va fi extinsă şi la alte alimente.

213 afișări
Imaginea articolului Ponta: Preţul pâinii a scăzut cu 12%. Trebuie anunţat şi preşedintele, că are probleme cu preţurile

Ponta: Preţul pâinii a scăzut cu 12%. Trebuie anunţat şi preşedintele, că are probleme cu preţurile (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Mă bucur de ultimele cifre venite de la INS. Pâinea a scăzut, preţul pâinii, cu 12%. Se poate şi mai mult, domnul ministru, dar oricum e îmbucurător. Aveţi grijă, când merge chiar şi preşedintele la cumpărături să îi spuneţi cât era preţul şi cât e acum, că dânsul are probleme cu preţurile", i s-a adresat Ponta ministrului Agriculturii, miercuri, la începutul şedinţei de Guvern.

El a adăugat că reducerea TVA la pâne şi-a atins astfel unul din scopuri, iar dacă ministrul Finanţelor va confirma şi atingerea celuilalt scop, respectiv combatarea evaziunii fiscale şi a comercializării fără documente, înseamnă că anul viitor Guvernul se poate gândi la extinderea acestui sistem.

Preşedintele Traian Băsescu a mers la cumpărături, sâmbătă, într-un supermarket din Bucureşti, el remarcând că preţul pâinii nu s-a ieftinit după scăderea TVA, în schimb a fost bucuros că a găsit mere româneşti.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici