Ponta: Propun comisie parlamentară pentru legislaţia privind votarea în diaspora

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că propune, dacă are şi acordul ACL, constituirea unei comisii parlamentare care, cu reprezentanţii instituţiilor, organizaţiilor din diaspora şi ai noului preşedinte, să elaboreze o legislaţie care să asigure participarea la vot a tuturor românilor care vor.

708 afișări
Imaginea articolului Ponta: Propun comisie parlamentară pentru legislaţia privind votarea în diaspora

Ponta: Propun comisie parlamentară pentru legislaţia privind votarea în diaspora (Imagine: Luiza Puiu/ Mediafax Foto)

"România are nevoie de o nouă legislaţie şi o nouă logistică privind votul compatrioţilor noştri din diaspora. Ieri au votat aproape 400.000 de români, vă reamintesc că în 2009 au votat 143.000, este foarte probabil ca în 2016 să voteze şi mai mulţi. Deci din acest punct de vedere, dacă va exista un acord cu cei de la ACL, vreau să facem o comisie parlamentară, împreună c u reprezentanţii instituţiilor statului, ale organizaţiilor neguvernamentale ale românilor din diaspora, ale noului preşedinte, domnul Iohannis şi la începutul anului 2015 să elaborăm legislaţia care să asigure participarea la vot a tuturor românilor care doresc să facă acest lucru din ţară şi din diaspora", a afirmat Ponta.

El a adăugat că Teodor Meleşcanu a făcut tot ceea ce putea să facă în privinţa votului din diaspora , acesta nevenind în fruntea MAE pentru a rămâne, ci încercând să ajute.

"Încerc să salvez prestigiul MAE. Este o instituţie fundamentală a stalului român care are ca atribuţii reprezentarea noastră. Domnul ministru Meleşcanu a venit în ultimul moment, a făcut tot ceea ce putea să facă din punct de vedere legal şi omenesc. Oricum, domnia sa nu a venit să rămână ministru de extrene şi practic a încercat să ajute pe ultima sută de metri, faţă de primul tur 168 mii de voturi, în turul doi au fost 380 mii . Cred că s-a muncit foarte mult, dar cred că este nevoie de schimbare de legislaţie pentru ca în 2016 votul în diaspora să se poată desfăşura în mod normal", a adăugat Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici