Ponta: PSD îl propune pe Corlăţean pentru preşedinţia Senatului

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, că BPN şi grupul senatorilor partidului au decis ca Titus Corlăţean să fie propus pentru funcţia de preşedinte al Senatului, iar Mircea Geoană să preia şefia Comisiei de politică externă a acestui for legislativ.

385 afișări
Imaginea articolului Ponta: PSD îl propune pe Corlăţean pentru preşedinţia Senatului

Victor Ponta (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Victor Ponta a precizat că, în baza unei decizii a Curţii Constituţionale, grupul politic din care provine preşedintele Senatului poate decide înlocuirea acestuia cu un alt membru al grupului.

El a precizat că toţi senatorii PSD, dar şi cei ai PNL, cu care social-democraţii s-au consultat, vor vota în favoarea numirii lui Titus Corlăţean pentru funcţia de preşedinte al Senatului.

Liderul PSD a admis că este vorba despre retragerea sprijinului politic lui Mircea Geoană, dar a precizat că termenul folosit în decizia Curţii Constituţionale este "înlocuirea din funcţie".

Decizia a fost luată de grupul PSD cu 24 voturi "pentru" şi cinci abţineri, printre care Elena Mitrea, Olguţa Vasilescu, Ecaterina Andronescu, Şerban Valeca.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici