Ponta: Putem schimba votul indirect pentru alegerea preşedinţilor CJ dacă avem consens între partide

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, joi, după întrevederea cu preşedinţii de CJ, că varianta adoptată de Comisia de Cod electoral de alegere prin vot indirect a preşedinţilor de CJ a reprezentat „o soluţie de compromis”, care ar putea fi modificată dacă ar exista consens între partide.

100 afișări
Imaginea articolului Ponta: Putem schimba votul indirect pentru alegerea preşedinţilor CJ dacă avem consens între partide

Ponta: Putem schimba votul indirect pentru alegerea preşedinţilor CJ dacă avem consens între partide (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Ponta a precizat că a avut o discuţie cu preşedinţii de consilii judeţene, la invitaţia acestora, în calitate de preşedinte al PSD, despre posibila modificare a legii electorale în ceea ce priveşte modul de alegere.

„Am explicat care e stadiul actual, ce s-a discutat în Comisia de Cod electoral, cum s-a votat prima dată, a doua oară, a treia oară. Sunt opinii diferite între preşedinţii de CJ, iar aceste opinii au fost şi în cadrul Comisiei. PSD a propus o formulă, PNL o altă formulă. Nu s-a format majoritate nici pentru una, nici pentru alta, pentru că e nevoie de două treimi. S-a ajuns la o soluţie de compromis, nu ştiu dacă e cea mai bună”, a spus Ponta.

Întrebat dacă se poate modifica această „soluţie de compromis”, adoptată în comisia de Cod electoral şi care constă în votul indirect la alegerea preşedinţilor de CJ, Ponta a răspuns afirmativ.

„Dacă există un acord între partidele politice, sigur că, mai departe, putem să schimbăm această decizie”, a precizat Ponta.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici