Ponta: Rapoartele CE mi se par din ce în ce mai îndepărtate de realitatea din România

Ministrul pentru relaţia cu Palamentul, Victor Ponta, a declarat, joi, că este de acord cu concluzia raportului CE privind evoluţia justiţiei din România, dar că i se pare că aceste rapoarte ale CE sunt de fiecare dată din ce în ce mai îndepărtate de realitatea din România.

16 afișări
Imaginea articolului Ponta: Rapoartele CE mi se par din ce în ce mai îndepărtate de realitatea din România

Ponta: Rapoartele CE mi se par din ce în ce mai îndepărtate de realitatea din România (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Rapoartele Comisiei Europene mi se par de fiecare dată din ce în ce mai îndepărtate de realitatea din România" a spus Ponta care a apreciat că în ţara noastră procesele durează 6-7 ani, o parte din magistraţi sunt nemulţumiţi de condiţiile de muncă şi în care infractorii sunt puşi în libertate.

Victor Ponta a spus că nu ştie care sunt dosarele blocate în Parlament la care face referire raportul de ţară.

El a dat ca exemplu în acest sens faptul că Miron Mitrea şi-a dat demisia din Parlament dar nimeni nu l-a chemat la DNA.

"Doar cu concluzia raportului sunt de acord, că starea justiţiei în România se degradează de la an la an", a spus Ponta.

Comsia Europeană notează, în Raportul pe tema Justiţiei, făcut public joi, că viteza progreselor în reforma justiţiei, menţionată în iulie 2008, nu a fost menţinută.

"Deşi au existat câteva semnale pozitive în reforma justiţiei, rezultatele sunt dificil de demonstrat. Guvernul a finalizat proiectele de amendamente la Codul Civil, un proiect al Codului Penal şi proiecte ale Codurilor de Procedură Penală şi Civilă, dar este încă nevoie ca acestea să fie adoptate. Intenţiile CSM de a accepta un rol mai important în reforma justiţiei sunt încurajatoare, dar trebuie să fie transformate în fapte. ANI a stabilit un record operaţional de cazuri, ceea ce trebuie menţinut", se arată în raport.

Comisia notează însă că "în cele mai multe din celelate domenii lipsurile identificate în iulie 2008 rămân".

Citeşte şi:

CE prezintă raportul pe tema justiţiei în România şi Bulgaria

Raport CE: DNA continuă să demonstreze un parcurs pozitiv

Raport CE: Viteza progreselor în reforma justiţiei nu a fost menţinută

Raport CE: Viteza progreselor în reforma justiţiei nu a fost menţinută

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici