Ponta: Respect şi înţeleg propunerea Laviniei Şandru pe listă, eu susţin PSD-işti

Vicepreşedintele PSD Victor Ponta a declarat sâmbătă, la Bistriţa, că respectă şi înţelege propunerea organizaţiei partidului de aici, de a o propune pe Lavinia Şandru pe listele pentru PE, însă el îi susţine pe membrii PSD, unde sunt mai mulţi oameni competenţi decât locuri.

48 afișări
Imaginea articolului Ponta: Respect şi înţeleg propunerea Laviniei Şandru pe listă, eu susţin PSD-işti

Ponta: Respect şi înţeleg propunerea Laviniei Şandru pe listă, eu susţin PSD-işti (Imagine: Mediafax Foto)

"Atât timp cât au discutat în organizaţie (PSD Bistriţa Năsăud - n.r.), nu numai că respect decizia lor, dar o şi înţeleg. În ceea ce mă priveşte, însă, orice listă, şi asta e valabil nu doar pentru Lavinia Şandru, ci pentru oricine, eu o încep şi de obicei o termin, cu membrii PSD, cu cei care au fost alături de noi când era foarte greu şi care au stat să-i caute şi DNA, şi PNL şi actualii noştri parteneri de la PDL, cei care s-au bătut în campanii generale sau locale, cei care de patru ani stau prin Parlamentul European, prin avioane, prin grupul PES, eu pe aceia îi sprijin”, a declarat, într-o conferinţă de presă, vicepreşedintele PSD.

Ponta a spus că, în situaţia în care mai sunt locuri în plus, sunt bineveniţi şi alţii pe măsura contribuţiei politice pe care o pot aduce, "dar numai dacă e loc”.

Potrivit liderului PSD, în acest moment în partid sunt "mai mulţi oameni competenţi decât locuri", motiv pentru care el va lupta pentru includerea pe listă a social-democraţilor.

Ponta a afirmat că i se pare normal ca o organizaţie judeţeană să caute un candidat cu notorietate naţională şi respectă acest aspect, însă cel mai important pentru PSD este semnalul pe care îl dă prin felul în care face politică.

"Politică faci şi la câştig, şi la pierdere, cu acelaşi partid”, a declarat Victor Ponta, adăugând că PSD a ajuns la guvernare datorită celor care s-au luptat în ultimii patru ani, şi nu celor care vor să vină alături de partid doar când acesta este la putere.

Vicepreşedintele PSD a participat, sâmbătă, în calitate de ministru pentru Relaţia cu Parlamentul, la instalarea în funcţie a celor doi subprefecţi de Bistriţa-Năsăud, Ovidiu Frenţ şi Grigore Timoce, ambii propuşi de PSD Bistriţa-Năsăud.

Liderul PIN, Lavinia Şandru, a declarat, vineri, că se va înscrie în PSD pentru a putea candida pe lista acestui partid la Parlamentul European, dar că, după euroalegeri, se va întoarce în PIN, iar liderul organizaţiei PSD Bistriţa-Năsăud, Radu Moldovan, spunea, tot vineri, că nu vede nicio problemă în înscrierea acesteia în filială, arătând totodată că membrii conducerii organizaţiei au fost de acord cu intenţia sa de a avansa propunerea de candidatură a acesteia pentru PE.

Eventuala candidatură a liderului PIN Lavinia Şandru pe listele PSD la europarlamentare a provocat discuţii în partid.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici