Ponta: Rezoluţia privind necolaborarea cu Băsescu şi cu PDL se referă inclusiv la Ungureanu

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, vineri, că rezoluţia care va fi adoptată, sâmbătă, la Congresul PSD privind interzicerea colaborării cu PDL şi cu Traian Băsescu vizează, de asemenea, "necolaborarea" cu Mihai Răzvan Ungureanu.

304 afișări
Imaginea articolului Ponta: Rezoluţia privind necolaborarea cu Băsescu şi cu PDL se referă inclusiv la Ungureanu

Mihai Razvan Ungureanu şi Traian Băsescu (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Întrebat dacă rezoluţia care va fi adoptată include o "necolaborare" cu Mihai Răzvan Ungureanu, preşedintele PSD a răspuns: "Bineînţeles, dar nu-i puteam pune pe toţi membrii PDL, reali sau ascunşi. Că domnul Ungureanu e membru PDL de fapt, dar nu e încă ... ".

Ponta a precizat că USL nu colaborează cu "tot ce se naşte din Traian Băsescu".

"Sigur, nici nu ştim cum se va numi viitorul partid al domnului Ungureanu. Cam tot ce se naşte din Traian Băsescu nu poate să colaboreze cu USL. Viitorul PDL şi al domnului Ungureanu e greu de anticipat, importantă este decizia noastră", a spus Ponta.

El a mai spus că în şedinţa Comitetului Executiv al PSD a fost ratificată convocarea, sâmbtătă, a Congresului PDL şi propunere, adresată acestui for, de adoptare a celor trei rezoluţii privind candidaţii sub formula USL, tandemul preşedinte-premier şi, respectiv, cea referitoare la interdicţia colaborării cu Traian Băsecu şi PDL.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, vineri, că la Congresul PSD vor fi adoptate trei rezoluţii, iar una dintre acestea "prevede categoric că PSD nu va colabora cu Traian Băsescu şi cu PDL".

Ponta a arătat că o altă rezoluţie se referă la participarea PSD în alegerile sub forma USL, iar cea de-a treia, la desemnarea unui candidat la funcţia de preşedinte şi a unui candidat la cea de prim ministru.

"Este o rezoluţie care va fi adoptată de către Congresul PSD, eu vorbesc în numele PSD, dar vor fi şi în Congresele PNL şi PC. Una dintre cele trei rezoluţii prevede categoric că PSD, vorbesc în numele partidului pe care-l conduc, nu va colabora cu Traian Băsescu şi cu PDL. Fiind votată de către Congres, are valoare statutară, pentru că numai Congresul poate să schimbe. Dacă-l va schimba vreodată, eu nu cred", a precizat Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici