Ponta: România are toate şansele să obţină în toamnă o decizie favorabilă pentru Schengen

România are toate şansele să obţină din partea Uniunii Europene, în toamna acestui an, o decizie favorabilă privind intrarea în Spaţiul Schengen prin ridicarea controalelor la graniţele aeriene şi maritime şi ulterior, până la finele lunii martie 2012, la cele terestre, afirmă premierul Victor Ponta.

461 afișări
Imaginea articolului Ponta: România are toate şansele să obţină în toamnă o decizie favorabilă pentru Schengen

Ponta: România are toate şansele să obţină în toamnă o decizie favorabilă pentru Schengen

"Am avut discuţii informale pe tema Schengen şi sunt foarte optimist că, în toamnă, vom avea răspunsul şi decizia pe care le aşteptăm", a spus Ponta, aflat la Bruxelles pentru reuniunea Consiliului European.

El a precizat că discuţiile informale au fost atât cu premierul Olandei, cât şi cu ceilalţi prim-miniştri şi că în urma deciziilor adoptate la Consiliul Miniştrilor de Interne şi a poziţiei "constructive" a României rezultă că soluţia propusă iniţial de către preşedinţia poloneză a UE privind intrarea României şi a Bulgariei în Schengen în această toamnă cu frontierele aeriene şi maritime şi ulterior, până la 31 martie 2013, cu cele terestre, are "toate şansele" să fie adoptată în toamnă.

Guvernul propune UE aderarea României la Spaţiul Schengen în două etape, respectiv prin ridicarea controalelor la frontierele aeriene şi maritime şi, ulterior, la graniţele terestre, propunându-şi să obţină o dată certă de aderare până la 31 martie 2013.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici