Ponta şi Dragnea îi trimit pe liberali să caute bani dacă nu vor majorarea cotei unice. Ce negociază Guvernul cu FMI

Încasările slabe la buget au încordat nervii liderilor USL, existând deja prima contră între Victor Ponta şi Crin Antonescu pe tema majorării taxelor în 2014. Liderii Uniunii testează diferite variante pentru a majora încasările la buget în 2014, după ce au constatat că prognozele pentru acest an nu au fost îndeplinite. La ultima şedinţă a USL, premierul Victor Ponta a lansat în discuţie anumite scenarii privind creşterea unor taxe printre acestea aflându-se creşterea cotei unice la 22% şi scăderea TVA la 22%.

950 afișări
Imaginea articolului Ponta şi Dragnea îi trimit pe liberali să caute bani dacă nu vor majorarea cotei unice. Ce negociază Guvernul cu FMI

Ponta şi Dragnea îi trimit pe liberali să caute bani dacă nu vor majorarea cotei unice. Ce negociază Guvernul cu FMI

Crin Antonescu a confirmat informaţiile prezentate în exclusivitate de gândul despre discuţiile din interiorul USL, precizând că discuţiile vor continua la şedinţe viitoare ale Uniunii. PNL se opune însă categoric creşterii cotei unice. PSD a reacţionat prin Ponta şi Dragnea care îi acuză pe liberali că se află în campanie electorală.

Premierul i-a avertizat pe liberali, în frunte cu Crin Antonescu, că au mesaj de partid de opoziţie, preferând "discursurile de la televizor", deşi ştiu că sunt probleme cu banii şi nu se pot atinge în actualele condiţii ţintele de mărire a salariilor şi pensiilor, precum şi de scădere a CAS şi cofinanţare. În ton, Liviu Dragnea l-a ironizat pe ministrul Finanţelor, liberalul Daniel Chiţoiu, aducându-i aminte că el este responsabil de colectarea veniturilor, iar dacă respinge propunerile PSD ar trebui să găsească soluţii pentru a aduce bani la buget.

Discuţiile din USL vin în contextul în care delegaţia FMI se află în România pentru a conveni cu guvernul coordonatele economice pe baza cărora se va construi bugetul pentru anul viitor. Principala problemă ridicată în discuţii este nerealizarea veniturilor, în condiţiile în care România a solicitat activarea clauzei pentru investiţii, o sumă necesară pentru cofinanţarea necesară accesării fondurilor structurale şi de coeziune, sumă care va fi contabilizată în deficit. La aceasta se adaugă intenţia guvernului de a creşte salariile şi pensiile anul viitor. Aplicarea tuturor acestor măsuri trebuie făcută la pachet cu încadrarea în ţinta de 3% deficit, greu de realizat însă în condiţiile neîncasărilor la buget. "Ai un scenariu de bază care include şi salarii, şi pensii şi peste acest scenariu de bază soliciţi clauza de investiţii, vrei să cheltuieşti mai mult pentru cofinanţare", au explicat susrse guvernamentale pentru gândul.

Citeşte mai multe despre ce negociază Guvernul cu FMI pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici