Ponta susţine că Băsescu este cel care are interese personale la portul Constanţa

Premierul Victor Ponta susţine că preşedintele Traian Băsescu este cel care are interese personale legate de portul Constanţa şi nu doreşte eliminarea actelor de corupţie din acea zonă, pentru a proteja firmele care l-au ajutat în prezent şi a nu răspunde pentru neregulile săvârşite ca ministru.

215 afișări
Imaginea articolului Ponta susţine că Băsescu este cel care are interese personale la portul Constanţa

Ponta susţine că Băsescu este cel care are interese personale la portul Constanţa (Imagine: Adrian Pogingeanu/Mediafax Foto)

El a susţinut, la România TV, că Băsescu se pronunţă împotriva transferului către Primăria Constanţa a unui pachet de acţiuni ale portului Constanţa deoarece nu doreşte ca afacerile derulate în anii anteriori, în perioada în care a ocupat postul de ministru al Transporturilor, să fie prezentate în mod transparent.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că "ultima aventură pe care se pregăteşte să o livreze premierul Ponta" este o hotărâre de Guvern de transfer al unui pachet de acţiuni ale Portului Constanţa către Primăria condusă de Radu Mazăre, calificând demersul drept o "o ilegalitate majoră".

El se referea la "transferul unui pachet de acţiuni către Primăria Constanţa, în aşa fel încât statul să piardă pachetul majoritar", în condiţiile în care în momentul de faţă statul deţine 60% din aceste acţiuni, Consiliul Local 20%, iar Fondul Proprietatea alte 20%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici