Ponta susţine că nu îl percepe pe Iohannis ca pe "rezerva" sa: Poate fi premier, poate fi preşedinte

Preşedintele PSD, Victor Ponta, susţine că nu îl percepe pe Klaus Iohannis ca pe o "rezervă" la postul de prim-ministru şi afirmă că acesta reprezintă un avantaj pentru USL şi este un foarte bun om politic, putând ocupa atât funcţia de prim-ministru, dar şi pe cea de preşedinte.

732 afișări
Imaginea articolului Ponta susţine că nu îl percepe pe Iohannis ca pe "rezerva" sa: Poate fi premier, poate fi preşedinte

Ponta susţine că nu îl percepe pe Iohannis ca pe "rezerva" sa: Poate fi premier, poate fi preşedinte (Imagine: Octav Ganea - MEdiafaxFoto)

"Nu am niciun fel de senzaţie de acest gen şi am avut totodeauna o relaţie foarte bună cu domnul Iohannis, l-am apreciat întotdeauna. Sunt foarte bucuros că Iohannis a venit în PNL şi în USL, cred că e un mare avantaj pentru noi. Ca să citez din copreşedintele meu, domnul Antonescu, poate fi şi prim-ministru, poate fi şi preşedinte, a dovedit că este un foarte bun om politic şi cred că poate ocupa orice funcţie", a spus Ponta la RTV.

El a adăugat că Iohannis poate face parte inclusiv dintr-o echipă guvernamentală şi a amintit că a avut, în vara anului trecut, o discuţie pe această temă cu primarul Sibiului.

"Am avut atunci o discuţie despre cooptarea sa în Guvern şi această discuţie poate oricând să revină. Eu cred că ar fi extrem de util într-o funcţie guvernamentală", a spus Ponta, precizând însă că nu l-a invitat niciodată să facă parte şi din PSD, deoarece cunoaşte convingerile politice de dreapta ale acestuia.

Solicitat să comenteze declaraţiile de la începutul anului ale lui Iohannis, conform căruia abordarea Guvernului în privinţa bugetarilor este "copy-paste" după cea a Guvernului Boc, Ponta a răspuns, râzând, că autorităţile locale, precum Klaus Iohannis şi Liviu Dragnea, îşi pot schimba opiniile atunci când vin să lucreze la nivel central.

"Ştiţi ce mult îşi schimbă oamenii părerile când pleacă, de exemplu, de la Consiliul Judeţean, când a plecat Liviu Dragnea şi a ajuns în Guvern. Sunt convins că şi Iohannis când ar pleca, eventual, de la primărie şi ar ajunge în Guvern, ar vedea că este mai uşor uneori să critici, să fii pe margine decât pe teren, aşa încât nu m-a deranjat absolut deloc acea observaţie. Eu ştiu cât criticam eu Guvernul când eram în opoziţie"

Ponta a precizat totodată că este conştient de faptul că nu va ocupa toată viaţa postul de prim-ministru, ci doar pentru perioada în care va performa şi va beneficia de sprijinul Parlamentului.

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a anunţat, într-o conferinţă de presă, că începând de miercuri este membru PNL, precizând că a luat această decizie în urma invitaţiei lansate de liderul PNL, Crin Antonescu.

El a spus că a acceptat să devină membru PNL în urma invitaţiei lui Crin Antonescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici