Ponta: Termenul de "baroni" folosit la adresa preşedinţilor de consilii judeţene, incorect şi neîntemeiat

Premierul Victor Ponta a declarat joi, în debutul reuniunii UNCJR, la care presa a avut acces, că nu consideră corectă şi întemeiată folosirea termenului de "baron" la adresa preşedinţilor de consilii judeţene.

247 afișări
Imaginea articolului Ponta: Termenul de "baroni" folosit la adresa preşedinţilor de consilii judeţene, incorect şi neîntemeiat

Victor Ponta (Imagine: Andreea Alexandru/ Mediafax Foto)

"Nu consider corect şi întemeiat ceea ce deja se împământeneşte prin ziarele pe la care Nicuşor dă toată ziua interviu şi se trece «baronul» NiNicușor Constantinescu«baronii». Eu cred că sunteţi oamenii care, alături de primarul general al Capitalei, de câţiva primari de mari muncipii, aveţi cea mai mare legitimitate obţinută prin votul direct al cetăţenilor pe care îi reprezentaţi", a spus Ponta.

El a arătat că, indiferent de denumirea care li se asociază, preşedinţii de CJ au cel mai mare număr de voturi.

"Şi acest lucru nu vi-l poate lua absolut nimeni, indiferent de denumirea pe care o primiţi, baroni, conte, cum ar spune domnul Cosma, sau orice alt titlu nobiliar. Sunteţi cei care obţineţi cel mai mare număr de voturi dintre aleşii locali şi aveţi cea mai mare legitimitate dată de vot. Din acest punct de vedere, consider UNCJR ca una dintre cele mai legitime şi reprezentative structuri din statul român", a spus Ponta.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici