Ponta testează un automobil electric. Dacă e convins, vrea să îl cumpere pentru partid

Preşedintele PSD, Victor Ponta, testează pentru două zile un automobil total electric, cu poluare zero, modelul Citroen Zero, el intenţionând să comande unul la partid, pentru a se deplasa în Capitală.

397 afișări
Imaginea articolului Ponta testează un automobil electric. Dacă e convins, vrea să îl cumpere pentru partid

Ponta testează un automobil electric. Dacă e convins, vrea să îl cumpere pentru partid

Ponta a venit la şedinţa de marţi a Uniunii Social Liberale cu un Citroen Zero, cu motor exclusiv electric, el declarând jurnaliştilor că vrea să testeze modelul şi, eventual, să comande unul la PSD, pentru a-l folosi în deplasările prin Bucureşti.

Preşedintele PSD a spus că doreşte să dea "un semnal" şi celorlalţi colegi din conducerea PSD, pentru a-şi achiziţiona şi ei maşini nepoluante.

"Închipuiţi-vă cum ar arăta Bucureştiul dacă în loc de un milion de maşini poluante ar avea un milion de maşini cu emisii de carbon zero", a afirmat Ponta.

Automobilul testat de Ponta are o autonomie de două ore sau 100 de kilometri şi, spune preşedintele PSD, are suficientă "putere" pentru circulaţia din Bucureşti.

Întrebat dacă, încurajând achiziţionarea de automobile electrice, nu se teme de falimentul benzinăriilor, Ponta a răspuns: "Nu am eu grija lor".

Preşedintele PSD a mai afirmat că automobilul electric, deşi nu oferă "adrenalina" cu care s-a obişnuit în raliuri, are avantajul că "nu scoate fum în spate".

"Gândul" a scris în urmă cu o săptămână că preşedintele PSD vrea să cumpere pentru partid o maşină second hand ecologică cu care să se deplaseze prin Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici