Ponta, tinerilor: Dacă treceţi de la sectorul public la politic, veţi păţi ce am păţit eu

Premierul Victor Ponta le-a spus, marţi, participanţilor la programul de internship al guvernului, că există o graniţă între activitatea din sectorul public şi cea politică şi cei care vor trece această graniţă să aibă grijă, că vor "păţi" ce i s-a întâmplat lui.

884 afișări
Imaginea articolului Ponta, tinerilor: Dacă treceţi de la sectorul public la politic, veţi păţi ce am păţit eu

Ponta, tinerilor: Dacă treceţi de la sectorul public la politic, veţi păţi ce am păţit eu

"Gândiţi-vă că există întotdeauna o granită între activitatea în sectorul public şi activitatea politică şi cei dintre dumneavoastră, care vor trece la un moment dat din sectorul public în sectorul politic, veţi păţi ce am păţit eu. Aşa că aveţi grijă", a arătat Ponta.

El le-a mai spus celor 300 de candidaţi la acest program că trebuie să treacă peste "partea superficială" în care se spune că tot ce este guvern şi stat "este rău".

"Realitatea este că în toate statele cu democraţie şi cu un sistem administrativ avansat au un guvern puternic şi un guvern eficient, nu există un guvern perfect , nu l-a inventat nimeni nicioadată şi, din acest punct de vedere, întotdeauna sunt foarte multe lucruri de făcut, dar vreau să vă rog să credeţi că guvern nu înseamnă acea mică conotaţie politică, pe care cei care se uită la televiziuni o aud, Guvern şi stat însemană medicii, profesorii, pomperii, militarii , poliţiştii din această ţară care fac ca totul să funcţioneze. (...) Apelul meu este de a trece de partea superficială în care tot ce este Guvern sau Stat este rău şi să înţelegeţi tot ce este Guvern şi Stat este necesar şi poate fi îmbunătăţit (...) Dacă auziţi la o televiziune ce face guvernul cu banii noştrii, să ştiţi că acea televiziune nu plăteşte nicio taxă şi de aia este interesată ce fac eu cu banii. Dacă o să auziţi că un profesoar a făcut un lucru rău împotriva unui elev, probabil că trebuie sancţionat, să ştiţi că în aceea zi 100 de profesori au făct un lucru bun şi au avut grijă de elevi", a explicat premierul Ponta.

El le-a vorbit participanţilor şi despre salariile din sectorul public, precizând că acestea nu vor fi niciodată la nivelul celor din privat.

"Niciodată salariile din aparatul administrativ nu vor fi la nivelul celui privat, până la urmă este un lucru bun, pentru că în privat se câştigă mai mulţi bani, dar este mai puţină siguranţă referitoare la carieră", a adăugat Ponta.

"Cred foarte tare în faptul că o societate nu poate rezista fără admnistraţie, fără sector public, dar cred că, în ultimii ani, sectorul public se dezvoltă dacă împrumută o parte din lucrurile bune din privat, competiţia, performanţa, fără a împrumuta lucrurile rele din privat adică monopol, care înseamnă doar a obţine profit, în dauna serviciului public", le-a mai spus Ponta

Ponta a participat la ceremonia de lansare a celei de-a treia ediţii a Programului oficial de Internship la nivelul administraţiei publice centrale, derulat de Guvernul României.

La ceremonie au fost prezenţi şi miniştrii Sorin Câmpeanu, Bogdan Aurescu, Rovana Plumb, Eugen Teodorovici, Gabriela Szabo.

Pe durata celor două luni de desfăşurare a programului, 300 de tineri selectaţi din peste 3.500 de candidaţi vor participa la activităţile desfăşurate în cadrul Cancelariei Primului-Ministru şi a
Secretariatului General al Guvernului, în ministerele şi departamentele conduse de miniştri şi miniştri-delegaţi, precum şi în instituţiile publice din subordinea acestora.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici