Ponta: Traian Băsescu este un cancer pentru România, pe care trebuie să-l extirpăm

Liderul PSD, Victor Ponta, a declarat, miercuri seară, pentru "Gândul", în replică la acuzele aduse de Traian Băsescu la B1 TV, că nu vrea să se lase târât "în mocirla pe care preşedintele a creat-o şi în care a trăit" şi că şeful statului "e un cancer pentru România", care trebuie extirpat.

34 afișări
Imaginea articolului Ponta: Traian Băsescu este un cancer pentru România, pe care trebuie să-l extirpăm

Ponta: Traian Băsescu este un cancer pentru România, pe care trebuie să-l extirpăm (Imagine: Liviu Chirică/Mediafax Foto)

"Traian Băsescu înceacă să mă tragă şi pe mine, ca şi pe ceilalţi tineri din noua generaţia politică, în mocirla în care el a trăit, de fapt, în aceşti ani şi pe care chiar el a construit-o", a declarat Ponta pentru Gândul.

Liderul PSD a susţinut că preşedintele "şi-a dat seama că, cerându-i Robertei Anastase să fure voturile la pensii, el este condamnat pentru această ţară". "Se comportă exact ca un om disperat, care ştie că nu-şi mai poate reface imaginea după ce a furat voturile şi a apărat-o pe Anastase", a mai spus Ponta.

Referitor la declaraţia preşedintelui, potrivit căreia Ponta ar fi fost în Liban pe banii unui sponsor generos, liderul social-democrat a afirmat că bănuieşte că Băsescu ştie exact unde îşi fac vacanţele cele 22 de milioane de români.

"Dar cu securisme din astea pe mine nu mă impresionează. Eu n-am apucat să fiu securist, nu m-a crescut Securitatea ca pe dânsul şi nu mă intimidează absolut deloc. Dovedeşte, încă o dată, că este un cancer pentru România pe care trebuie să-l extirpăm", a mai spus Victor Ponta.

Întrebat dacă i-a cerut sprijinul lui Traian Băsescu, el a precizat ca joi, la ora 12.00, va susţine la sediul partidului din Kiseleff o conferinţă pe acestă temă.

Preşedintele Băsescu a declarat, miercuri seară, la B1 Tv, că actualul lider al PSD Victor Ponta "a venit preş" la el în birou, în 2008, întrebând dacă l-ar putea sprijini la alegerile pentru Primaria Capitalei şi că discuta înainte de alegerile din PSD un portofoliu de ministru prin ieşirea din partid.

"Omul ăsta (Victor Ponta - n.r.) a venit preş la mine, la mine în birou, acest Victor Ponta, cum au făcut-o şi alţii. Mă întreba: m-aţi putea sprijini la competiţia pentru alegerile de la Primăria Capitalei? Răspunsul meu a fost: nu, că nu ai şanse, vezi-ţi de treabă, Victor Ponta!", a declarat Traian Băsescu.

El a ţinut să precizeze că discuţia a avut loc în biroul său, "nu la Golden Blitz sau la Cireşica".

"Tot el discuta înainte de alegeri un portofoliu de ministru, prin ieşirea din PSD, înainte de alegerile din partidul lor. Acest Victor Ponta, pe care-l vedeţi ţipând. Nu mai pot să-i mai tolerez obrăznicia, când văd câte parale face", a adăugat şeful statului.

Preşedintele Traian Băsescu a mai declarat că liderul PSD Victor Ponta este "imatur", că e "nimic pentru PSD" şi că trebuie "să facă frumos, ca maimuţica", pentru a place în partid, el arătând totodată că acesta ar putea să spună cine i-a finanţat un concediu în Liban.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici