Ponta: USL nu va mai critica Guvernul în Parlamentul European, ci se va angaja că va guverna altfel

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat luni că liderii USL nu vor critica Guvernul marţi, la dezbaterea din Parlamentul European pe tema democraţiei din România, ci se vor angaja că vor adopta alt mod de guvernare decât cel actual.

273 afișări
Imaginea articolului Ponta: USL nu va mai critica Guvernul în Parlamentul European, ci se va angaja că va guverna altfel

Victor Ponta (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax foto)

Ponta a spus, la începutul BPN al PSD, că la dezbaterea de marţi din Parlamentul European reprezentanţii USL nu vor să aducă acuzaţii actualului Guvern.

"Vrem să ne angajăm politic pentru ce nu vom face noi după ce vom fi la putere: nu vom mai adopta legile prin angajarea răspunderii, nu vom mai muta în mod neconstituţional alegerile din vară în iarnă, nu vom mai mai exercita controlul politic asupra Televiziunii Române printr-o altă doamnă Culcer a noastră, a USL, nu vom mai promova modificările fundamentale ale organizării administrative sau ale sistemului de vot în mod abuziv", a declarat preşedintele PSD.

El a spus că USL şi-a schimbat atitudinea în ceea ce priveşte dezbaterea respectivă, organizată la solicitarea opoziţiei.

"Mâine (marţi - n.r.) în Parlamentul European s-au schimbat lucrurile, nu criticăm, ci ne asumăm că nu vom face la fel ca cei care sunt astăzi la putere pentru o scurtă perioadă de timp", a afirmat Ponta.

Grupul liberal din Parlamentul European (ALDE), împreună cu socialiştii (S&D), organizează, marţi, la Bruxelles, o dezbatere cu titlul "Democraţia română", la care vor participa liderii celor două grupuri, Guy Verhofstadt şi Hannes Swoboda, preşedinţii celor trei partide de opoziţie din România, Victor Ponta, Crin Antonescu şi Daniel Constantin.

În legătură cu demersul USL de a organiza în PE o dezbatere pe tema derapajelor democratice din România, PDL a reacţionat vehement, acuzând opoziţia că afectează imaginea şi credibilitatea ţării.

Liderul eurodeputaţilor PDL, Theodor Stolojan, declara că mesajul transmis Parlamentului European de către liderii opoziţiei este unul toxic, prin care se atacă stabilitatea şi credibilitatea internaţională a României.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici