Ponta: Vinovaţii pentru prăbuşirea avionului de pasageri în Ucraina trebuie găsiţi rapid şi pedepsiţi

Vinovaţii pentru prăbuşirea avionului de pasageri în estul Ucrainei trebuie găsiţi rapid şi pedepsiţi, iar România se va afla în continuare în legătură cu partenerii săi, pentru a vedea în ce masură poate contribui la actualul efort, afirmă premierul Victor Ponta.

567 afișări
Imaginea articolului Ponta: Vinovaţii pentru prăbuşirea avionului de pasageri în Ucraina trebuie găsiţi rapid şi pedepsiţi

Victor Ponta (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

El a trimis omologilor săi din Olanda şi Malaezia scrisori de condoleanţe ca urmare a prăbuşirii avionului de pasageri al companiei Malaysia Airlines în estul Ucrainei., în care, în numele său şi al Guvernului, exprimă profunda compasiune şi solidaritate a poporului român.

"În aceste momente, în care întreaga comunitate internaţională este şocată de tragedia în care şi-au pierdut viaţa oameni nevinovaţi, este nevoie de clarificarea, în cel mai scurt timp, a condiţiilor şi cauzelor prăbuşirii aeronavei", spune Ponta.

Într-un mesaj postat pe Facebook, şeful Guvernului declară că ceea ce s-a întâmplat în Ucraina este o tragedie teribilă, că toţi sunt şocaţi de acest eveniment şi arată că vinovaţii trebuie găsiţi rapid şi pedepsiţi.

"În astfel de momente, nu contează nici politica, nici diferenţele dintre noi, contează doar umanitatea noastră şi capacitatea de a ne proteja de astfel de incredibile tragedii. Pentru noi, ca ţară, mobilizarea trebuie să fie exemplară, pentru toate instituţiile, şi sunt convins că fiecare îşi va face datoria pentru asta", spune Ponta.

El precizează că România va fi în continuare în legatură cu partenerii săi, pentru a vedea în ce masură poate contribui la actualul efort.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici