Ponta: Voi propune o amplă reformă constituţională - atribuţii mai clare, control între puteri

Victor Ponta a anunţat, marţi, că va propune "o amplă reformă constituţională" astfel încât noua lege fundamentală să prevadă atribuţii mai clare ale instituţiilor, precum şi un sistem de control între puteri şi mijloace astfel încât să fie evitate pe viitor "tragedii" precum "regimul Băsescu".

832 afișări
Imaginea articolului Ponta: Voi propune o amplă reformă constituţională - atribuţii mai clare, control între puteri

Ponta: Voi propune o amplă reformă constituţională - atribuţii mai clare, control între puteri (Imagine: Shutterstock)

"Trăgând învăţămintele din această experienţă, care a arătat că în România nu funcţionează regulile democratice (...) voi propune Guvernului, apoi Parlamentului, o amplă reformă constituţională", a spus Ponta.

Potrivit lui Ponta, în noul sistem constituţional trebuie să fie fie prevăzute atribuţiuni mai clare ale Parlamentului, ale preşedintelui şi Guvernului.

El a mai spus că noua Constituţie va trebui să prevadă un sistem de control între puterile statului, precum şi mijloace care să asigure că pe viitor vor fi evitate "tragedii" precum "regimul Băsescu".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici