Ponta: Vom cere demisia lui Băsescu dacă la referendum vin sub 50% dintre cetăţeni, dar majoritatea votează contra

USL îl va considera pe Traian Băsescu drept un preşedinte ilegitim şi îi va solicita să demisioneze dacă la referendum nu se vor prezenta 50% plus unu dintre cetăţenii cu drept de vot, dar majoritatea votanţilor se va pronunţa împotriva acestuia, a declarat liderul USL, Victor Ponta.

2386 afișări
Imaginea articolului Ponta: Vom cere demisia lui Băsescu dacă la referendum vin sub 50% dintre cetăţeni, dar majoritatea votează contra

Victor Ponta (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

El a precizat că nu va putea coabita cu un preşedinte ilegitim.

"Ce poţi să discuţi cu un preşedinte pe care poporul nu-l vrea în funcţie ? Noi ne dorim decizia populară. Sunt convins că vor veni 9 milioane de votanţi,. Dacă nu vor veni, dar majoritatea va vota împotrivă, va fi un preşedinte ilegitim şi îi vom cere demisia", a spus Ponta la Gândul Live.

Liderul USl a adăugat că nu există nicio raţiune ca un om care nu mai este dorit nici din punct de vedere politic, inclusiv de către membri ai PDL, să mai rămână în funcţie decât teama de a răspunde juridic pentru acţiunile sale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici