Ponta: Votul la referendum, de la 7.00 la 23.00

Premierul Victor Ponta a anunţat, miercuri, că referendumul pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu va avea loc într-o singură zi, însă programul va fi extins, urmând ca secţiile de votare să fie deschise între orele 7.00 şi 23.00. Ponta a precizat că programul de vot la referendum va fi extins pentru că este vară.

1374 afișări
Imaginea articolului Ponta: Votul la referendum, de la 7.00 la 23.00

Victor Ponta (Imagine: Marius Dumbraveanu/Arhiva Mediafax Foto)

"Nimeni nu poate contesta o extindere a programului de vot în cursul unei singure zile, pe 29 iulie. Am văzut comentariile PDL, e o chestiune de rea credinţă, ei nu vor ca oamenii să vină la vot, să-şi exprime dorinţa, fie că dorinţa e de demitere sau de păstrare. Nimeni nu ştie şi nu poate anticipa cum vor vota românii", a spus Ponta.

Premierul a spus că tactica PDL de a obliga oamenii să rămână acasă este aceeaşi tactită folosită pentru supravieţuirea Guvernului Boc, când parlamentarii care susţineau Guvernul erau obligaţi să stea în bănci şi să nu particpe la vot.

"Sunt convins că pe 29 această tactică a lui Traian Băsescu şi a PDL de a pierde pe teren dar de a câştiga la masa verde prin neparticiparea unui număr important de votanţi e o tactică falimentară", a spus Ponta.

Declaraţiile premierului:

  • Este o perioadă în care Guvernul îşi desfăşoară în mod intens activitatea. Din partea cealaltă, preşedintele suspendat crede că dacă strigă mai tare e suficient ca să ai dreptate.

  • Cele 11 întrebări pe care preşedintele Comisiei Europene le-a avut au primit răspuns şi reprezintă angajamente ferme ale Guvernului în ceea ce priveşte relaţia cu CE.

  • Referitor la raportul Comisiei Europene: Acest raport la reflecta starea justiţiei din România din ultimii cinci ani. Dincolo de ceea ce Comisia expertizează în mod obiectiv, obligaţia Guvernului şi a mea este să promovez o reformă reală şi de structură a justiţiei.

  • Şi preşedintele Crin Antonescu şi eu am acceptat şi am susţinut varianta referendumului valid cu 50% plus 1 din totalul cetăţenilor cu drept de vot, pentru a respecta decizia CC, mai ales pentru că suntem interesaţi ca România să fie considerată şi pe plan extern un partener viabil, serios.

  • Programul de vot va fi extins de la 7.00 la 23.00.

  • Guvernul a susţinut şi eu am susţinut decizia preşedintelui Crin Antonescu de a promulga legea referendumului care prevede că demiterea preşedintelui se face cu majoritatea voturilor exprimate dacă la referendum s-au prezentat jumătate plus 1 din cetăţenii cu drept de vot.

  • Voi vota la legea CC să fie adoptată în Parlament în acea formă decisă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici