Ponta: Zgonea să se oprească. Eu trebuia să fug cu scaunul sau să mă judec cu Cioloş? - VIDEO

Fostul lider PSD Victor Ponta l-a rugat pe Valeriu Zgonea să nu mai prelungească situaţia ''penibilă'' în care se pune, afirmând că şefia Camerei Deputaţilor nu ar fi importantă pentru PSD, ci este un gest simbolic pentru că fostul preşedinte executiv a dat o lovitură PSD înainte de alegeri.

668 afișări
Imaginea articolului Ponta: Zgonea să se oprească. Eu trebuia să fug cu scaunul sau să mă judec cu Cioloş? - VIDEO

Ponta: Zgonea să se oprească. Eu trebuia să fug cu scaunul sau să mă judec cu Cioloş? (Adi Piclisan / Mediafax Foto)

''Eu cred şi l-aş ruga pe Vali să se oprească din situaţia penibilă în care se pune şi ne pune pe toţi că este o funcţie politică. Nu ne-am născut niciunul cu funcţii. Am fost şi eu preşedinte al partidului, nu mai sunt. Eu ce trebuia să fac, să fug cu scaunul de la Palatul Victoria şi să mă judec prin instanţe cu domnul Cioloş? Îmi depăşeşte puterea de înţelegere situaţia asta ridicolă. Este păcat (…) şi divorţul poţi să îl faci în mod civilizat, nu trebuie să fugi cu scaunul'', a spus fostul premier marţi.

Întrebat dacă revocarea lui Valeriu Zgonea mai este o miză pentru PSD, în situaţia în care mai rămân doar câteva luni de mandat, Ponta a spus că funcţia nu este importantă pentru partid, ci este mai degrabă un gest simbolic.

''Funcţia nu este atât de importantă, până la urmă preşedintele Camerei nu schimbă nicio lege, că am auzit tot felul de prostii că vine nu ştiu care şi schimbă legiile, nu schimbă nicio lege, votează lumea, dacă ai majoritate, dacă nu ai. Este un gest simbolic important pe care orice partid l-ar face în locul PSD şi anume domnul Zgonea ne-a dat o lovitură înainte să înceapă alegerile locale, în momentul cel mai rău posibil'', a susţinut Ponta.

El a precizat că dacă Valeriu Zgonea ar fi spus după alegeri că nu este de acord cu Liviu Dragnea situaţia ar fi fost alta.

''Dacă acum după alegeri venea Vali şi spunea nu sunt de acord cu Dragnea, era altceva, dar când primeşti lovotura înainte de alegeri, înainte să înceapă bătălia, este cu atât mai dureroasă şi atunci este normal să existe şi o sancţiune pentru că îi încurajăm şi pe alţii, ceea ce nu ar fi deloc bine'', a conchis Victor Ponta.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici