Ponta: Ziua Americii e sărbătorită anul acesta într-o atmosferă mai relaxată decât în 2012

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, că Ziua Naţională a SUA e sărbătorită anul acesta la Bucureşti într-o atmosferă mai relaxată faţă de cea "fierbinte" din 2012.

617 afișări
Imaginea articolului Ponta: Ziua Americii e sărbătorită anul acesta într-o atmosferă mai relaxată decât în 2012

Ponta: Ziua Americii e sărbătorită anul acesta într-o atmosferă mai relaxată decât în 2012 (Imagine: Bogdan Iordache-Mediafax Foto)

"Recunosc încă de la început că, faţă de sărbătoarea de anul trecut de 4 iulie, simt o atmosferă mai relaxată, anul trecut era o atmosferă fierbinte în Bucureşti şi în România şi sunt foarte bucuros să constat că acum suntem o ţară stabilă şi predictibilă şi dovedim că suntem un prieten mai sigur şi de încredere al Americii", a afirmat Ponta, în discursul său de la recepţia oferită la reşedinţa şefului misiunii SUA la Bucureşti, Duane Butcher.

Ponta a precizat că tocmai a venit din vizita în China, însă a ţinut să fie prezent la acest eveniment.

"Este un mare privilegiu şi o mare onoare să fiu aici cu dumneavoastră şi să prezint pentru al doilea an la rând cele mai bune urări în numele autorităţilor şi Guvernului României. Tocmai am aterizat dintr-o vizită într-o mare ţară şi un bun prieten al României, dar am fost foarte hotărât să reuşesc să vin şi aici pentru a exprima sentimentele noastre calde pentru o altă ţară importantă şi un foarte bun prieten al României, Statele Unite ale Americii", a apreciat primul-ministru.

El a evocat cooperarea în probleme militare şi de securitate dintre cele două ţări în Afganistan, în implementarea scutului antirachetă, adăugând că şi cooperarea economică va fi stimulată de acordul de comerţ care va fi încheiat între UE şi Washington. "Cred că acesta va fi o mare realizare pentru SUA şi membrii UE, care va aduce o creştere a schimburilor comerciale, noi locuri de muncă şi oportunităţi de ambele părţi", a spus Ponta.

De asemenea, premierul i-a mulţumit lui Duane Butcher pentru implicarea personală în colaborarea în domeniul energetic, în dialogul între Guvern şi firmele americane. "Aceste companii dau României şansa de a avea în viitor o independenţă energetică care să ne permită să ne folosim pe deplin potenţialul economic", a evidenţiat Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici