Posibilă SUSPENDARE a unui deputat. Gavril Mîrza ar putea lipsi până la 15 zile de la şedinţele de plen. "Am încălcat Regulamentul, îmi asum răspunderea şi primesc sancţiunea"

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor se va pronunţa luni cu privire la raportul Comisiei juridice prin care se propune sancţionarea deputatului PSD Gavril Mîrza, surprins că a votat în numele colegului său Eugen Bejinariu folosind cartela de vot a acestuia.

608 afișări
Imaginea articolului Posibilă SUSPENDARE a unui deputat. Gavril Mîrza ar putea lipsi până la 15 zile de la şedinţele de plen. "Am încălcat Regulamentul, îmi asum răspunderea şi primesc sancţiunea"

Deputatul PSD Gavril Mîrza ar putea fi suspendat până la 15 zile de la şedinţele de plen

Membrii Biroului Permanent al Camerei s-au reunit în şedinţă luni după-amiază.

Pe ordinea de zi a şedinţei, la punctul 10, figurează şi raportul Comisiei Juridice privind sancţionarea deputatului PSD Gavril Mîrza.

Deputatul PSD de Suceava Gavril Mîrza a declarat, luni, pentru corespondentul MEDIAFAX, că îşi asumă răspunderea pentru faptul că a votat şi în numele deputatului Eugen Bejinariu, spunând că a încălcat Regulamentul şi că va primi sancţiunea ce va fi stabilită în acest caz.

"Am încălcat Regulamentul. Îmi asum răspunderea şi primesc sancţiunea ce va fi stabilită", a spus deputatul sucevean.

El a recunoscut că nu este o situaţie plăcută.

"E o postură destul de delicată", a adăugat deputatul PSD.

Raportul Comisiei juridice a fost elaborat în şedinţa din 26 februarie pe baza sesizărilor făcute de Institutul pentru Politici Publice care solicita sancţionarea deputaţilor Gavril Mîrza şi Eugen Bejinariu pentru faptele săvârşite în şedinţa de plen din data de 20 februarie 2013.

IPP a informat conducerea Camerei cu privire la faptul că în şedinţa de plen din 20 februarie deputatul Gavril Mîrza a fost surprins pe camera de luat vederi în timp ce vota în numele unui coleg parlamentar, respectiv Eugen Bejinariu, folosind cartela de vot electronică a acestuia.

Membrii Comisiei Juridice au hotărât cu unanimitate de voturi să propună Biroului Permanent al Camerei sancţionarea deputatului Gavril Mîrza în temeiul prevederilor articolului 215, alineat 1, litera e) din Regulamentul Camerei Deputaţilor.

IPP a indicat ca probe înregistrările de presă prezentate pe de gandul.info în care Gavril Mîrza apare votând cu cartela altui parlamentar.

Potrivit regulamentului, Biroul Permanent propune, în astfel de cazuri, sancţionarea parlamentarului, iar plenul decide prin vot. Biroul Permanent poate propune suspendarea de la lucrările plenului între 1 şi 15 zile.

Deputatul PC Bogdan Ciucă a declarat, luni, că Mârza şi-a asumat întreaga răspundere în discuţiile din Comisia Juridică.

Întrebat dacă nu se propune o sancţiune similară în cazul lui Bejenariu, Ciucă a răspuns că acesta nu are nicio implicare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici