Povestea celor 20 de liberali intraţi în greva foamei în semn de solidaritate cu învăţătoarea din Caracal. O parte au renunţat deja de foame

Un grup de 20 de membri ai conducerii PNL Braşov, printre care liderii filialelor judeţeană şi municipală, Aristotel Căncescu şi Dumitru Puchianu, au anunţat luni o grevă a foamei de două zile, până la votarea moţiunii de cenzură, însă Căncescu a renunţat deja la protest, transmite Gândul.

50 afișări
Imaginea articolului Povestea celor 20 de liberali intraţi în greva foamei în semn de solidaritate cu învăţătoarea din Caracal. O parte au renunţat deja de foame

Liderul filialei judeţene a PNL, Aristotel Căncescu (Imagine: Mihaela Cojocariu/Mediafax Foto)

Potrivit cotidianului citat, un comunicat de presă al PNL Braşov, transmis luni după-amiază, anunţa o grevă a foamei de două zile a unui grup de 20 de membri ai conducerii filialei, "pe fondul desfăşurării în Parlamentul României a dezbaterilor şi votării moţiunii de cenzură, ca formă de trezire a conştiinţei şi spiritului civic".

Protestul e programat să se încheie "miercuri, 27.10.2010 după votarea moţiunii de cenzură" şi să se desfăşoare "individual, la domiciliul sau locul de muncă al fiecăruia".

Liderul filialei municipale Braşov a PNL, Dumitru Ioan Puchianu, a declarat pentru Gândul că iniţial ar fi trebuit să intre în greva foamei nu doar conducerea liberalilor de sub Tâmpa, ci aproximativ 180 de profesori membri ai PNL Braşov, "în semn de solidarizare cu profesoara din Caracal care protestează în felul ăsta de peste două luni".

"Numai că, la Braşov, dascălii sunt împrăştiaţi în patru sindicate şi au apărut tot felul de opinii şi interpretări, plus că doamna din Caracal a anunţat clar că nu vrea ca şi alte cadre didactice să se solidarizeze cu ea intrând în greva foamei. Aşa că în final am renunţat la această idee şi am decis să dăm noi, cei din conducerea PNL Braşov, un semnal politic de sensibilizare a opiniei publice şi de trezire a spiritului civic, care în acest moment e zero în România, nu ştim decât să cârâim şi să fim solidari doar atunci când situaţia ajunge foarte gravă", a explicat şeful municipal al liberalilor braşoveni.

Potrivit Gândul, Puchianu a mai dezvăluit apoi şi costurile personale ale postitului de moţiune, "care face bine şi la moral, şi la sănătate" şi a dat exemplul bunicii sale, despre care a spus că, "în Săptămâna Mare, ţinea post negru de marţi dimineaţă până vineri seară şi nu păţea nimic". De altfel Puchianu a spus că a fost nevoit să-şi amâne pentru finalul săptămânii petrecerea de marţi, de ziua onomastică.

"Doar nu puteam să dau tocmai eu un exemplu de spărgător de grevă", a subliniat el.

Vicepreşedintele filialei municipale a PNL, Marius Neculoiu, manager general al Spitalului Judeţean de Urgenţă, a declarat că nu face nici o grevă a foamei, dar este solidar cu acei colegi care au decis să protesteze astfel.

"Eu nu fac, dom'le, nici o grevă a foamei, la câte probleme şi treabă am de dimineaţă până seara, dacă nici nu mănânc, unde ajung? N-am fost la şedinţa la care s-a hotărât treaba asta, mi s-a spus prin telefon, după aia, da' sunt solidar cu colegii mei care o fac, în sensul că le înţeleg protestul", a declarat doctorul Marius Neculoiu.

Aristotel Căncescu a renunţat la protest şi a explicat: "Nu vreau să bagatelizez gestul învăţătoarei Cristina Anghel".

"Eu nu fac greva foamei, o fac alţii dintre colegii mei, eu am refuzat s-o fac, pentru a nu bagateliza protestul acelei femei din Caracal, care chiar face un sacrificiu", a replicat scurt Căncescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici