PPE susţine demersul preşedintelui Iohannis privind amnistia şi graţierea, anunţă liberalii

Partidul Popular European (PPE) sprijină eforturile preşedintelui Klaus Iohannis ''de apărare a Legii în faţa planurilor coaliţiei PSD-ALDE de a graţia şi amnistia faptele unor protejaţi politici'', a declarat marţi preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan.

831 afișări
Imaginea articolului PPE susţine demersul preşedintelui Iohannis privind amnistia şi graţierea, anunţă liberalii

PPE susţine demersul preşedintelui Iohannis privind amnistia şi graţierea, anunţă liberalii (Imagine: Răzvan Chirita/ Foto Mediafax)

''Partidul Popular European (PPE) sprijină total eforturile Preşedintelui României, dl. Klaus Iohannis şi ale Partidului Naţional Liberal, de apărare a Legii în faţa planurilor coaliţiei PSD-ALDE de a graţia şi amnistia faptele unor protejaţi politici'', a afirmat preşedintele interimar al PNL.

Raluca Turcan a susţinut că în cadrul întâlnirilor de la Bruxelles cu preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, cu preşedintele PPE, Joseph Daul, cu secretarul general Antonio Lopez Isturiz şi cu liderul Grupului Popular din Parlamentul European, Manfred Weber, mesajul a fost unul de sprijin ''total'' pentru ''apărarea Legii şi a statului de drept în România''.

''Iniţiativa PSD-ALDE este considerată fără precedent în rândul statelor europene democratice'', a subliniat ea.

Turcan a mai spus că aplicarea nediscriminatorie a legii stă la baza prosperităţii şi a democraţiei în Uniunea Europeană, ''iar simpla idee a unor legi speciale pentru clienţii politici este de natură să submineze încrederea cetăţenilor în propria ţară''.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici