Precizări ale Cabinetului lui Anastase privind faptul că numele Orban a fost "transliterat" în Organ

Menţionarea greşită, în documentul transmis de Ministerul Turismului, a numelui preşedintelui comisiei de anchetă privind sumele cheltuite de MT, "transliterat din Orban în Organ", reprezintă o "eroare materială" a ministerului, a precizat, miercuri, Cabinetul preşedintelui Camerei Deputaţilor.

111 afișări
Imaginea articolului Precizări ale Cabinetului lui Anastase privind faptul că numele Orban a fost "transliterat" în Organ

Precizări ale Cabinetului lui Anastase privind faptul că numele Orban a fost "transliterat" în Organ (Imagine: Mediafax Foto)

"În data de 26.08.2009 a fost primit, la registratura Camerei Deputaţilor, un document din partea Ministerului Turismului adresat domnului Ludovic Orban, preşedintele Comisiei de anchetă pentru verificarea sumelor cheltuite de Ministerul Turismului pentru acţiuni de promovare a turismului şi a imaginii României, care a fost înaintat direct Comisiei de anchetă. Dintr-o eroare materială a Ministerului Turismului, numele domnului Orban a fost greşit menţionat", se arată într-un comunicat semnat de directorul de cabinet al preşedintelui Camerei, Iulia Chiorescu.

Acest aspect a fost sesizat Cancelariei preşedintelui Camerei Deputaţilor printr-un telefon primit de la Cabinetul secretarului general al Ministerului Turismului, căruia i s-a recomandat să trimită o adresă oficială către Comisie pentru a face "cuvenita rectificare", menţionează sursa citată.

"Din iniţiativă personală, pentru ca această corectură să se producă rapid, secretara Cancelariei a dorit să comunice această eroare şi Comisiei de anchetă pentru a face cuvenita modificare. Secretara Cancelariei l-a contactat pe secretarul Comisiei de anchetă, de faţă fiind toţi membrii acesteia şi reprezentanţi ai mass-media. Unicul scop a fost acela de a îndrepta regretabila eroare - numele preşedintelui Comisiei fiind transliterat din Orban în Organ. Toate aceste fapte au fost declarate sub semnătură de către secretara Cancelariei", se mai arată în comunicat.

Sesizarea corectată a ministrului Turismului referitoare la Comisia de anchetă privind cheltuielile de la MT, a fost depusă, miercuri, la 13.35, la Camera Deputaţilor, Elena Udrea cerându-şi scuze pentru faptul că numele preşedintelui comisiei, liberalul Ludovic Orban, fusese scris greşit, "Organ".

"Dintr-o regretabilă greşeală de tehnoredactare, în adresa anterioară, transmisă cu nr. 5141 din 26.08.2009, s-a strecurat o greşeală. Vă transmitem alăturat documentul corectat şi vă rugăm să primiţi, totodată, scuzele de rigoare", se arată în documentul care însoţeşte varianta corectă a sesizării adresate Comisiei de anchetă privind cheltuielile de la Ministerul Turismului, în care Elena Udrea recuză comisia.

Comisia de anchetă privind MT a decis, miercuri, să sesizeze Secretariatul general în legătură cu faptul că persoană de la cabinetul preşedintelui Camerei, Roberta Anastase, a încercat să sustragă notificarea Elenei Udrea pentru a corecta numele lui Ludovic Orban, scris greşit, "Ludovic Organ".

Ministrul Turismului Elena Udrea a trimis, miercuri, membrilor Comisiei de anchetă în cazul său, o sesizare în care apreciază că orice cercetare în acest cadru al comisiei este improprie, a declarat vicepreşedintele comisiei Nicolae Bănicioiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici