Preda: Aş fi primul care s-ar despărţi de Băsescu dacă ar acţiona ca Iliescu în 1990

Fostul consilier prezidenţial Cristian Preda a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că ar fi primul care s-ar despărţi de Traian Băsescu dacă ar acţiona similar lui Ion Iliescu în 1990, respectiv ca şef al Poliţiei sau al detaşamentelor de bătăuşi, el arătând că Băsescu nu este Iliescu.

329 afișări
Imaginea articolului Preda: Aş fi primul care s-ar despărţi de Băsescu dacă ar acţiona ca Iliescu în 1990

Cristian Preda (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax foto)

Întrebat dacă este nevoie de o intervenţie a lui Traian Băsescu pentru aplanarea protestelor din stradă, europarlamentarul PDL Cristian Preda a răspuns: "Preşedintele nu este şeful Poliţiei. Nu este Ion Iliescu. El s-a purtat în 1990 ca şef al Poliţiei şi al detaşamentelor de bătăuşi. Nu vreau un preşedinte care să se comporte ca Ion Iliescu. Aş fi primul care s-ar despărţi de Traian Băsescu dacă ar acţiona ca Ion Iliescu în 1990".

Preda şi-a exprimat convingerea că Traian Băsescu va folosi toate mecanismele instituţionale de care dispune pentru a interveni în acest impas politic.

Europarlamentarul PDL a spus că gestul premierului Emil Boc de a invita la dialog este unul de normalitate democratică, aceasta fiind replica sa la solicitările privind demisia preşedintelui şi organizarea alegerilor anticipate.

Preda a spus, însă, că solicitările de demisie a şefului statului şi de organizare a alegerilor anticipate se bat cap în cap întrucât, dacă preşedintele ar demisiona, preşedintele interimar nu ar putea dizolva Parlamentul pentru a crea posibilitatea declanşării alegerilor anticipate.

"Cele două solicitări se bat cap în cap, demonstrează că nu au citit Constituţia. Dacă preşedintele îşi dă demisia, şeful de stat interimar nu poate organiza anticipate pentru că nu poate dizolva Parlamentul. Să aleagă între cele două", a spus Preda.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici