Preda: Aştept explicarea de către premier a stării naţiunii şi propuneri constructive ale opoziţiei

Deputatul PDL Cezar Preda a declarat vineri, pentru MEDIAFAX, că aşteaptă de la sesiunea parlamentară extraordinară atât o explicare de către primul ministru a stării naţiunii, justificarea măsurilor dure, cât şi propuneri constructive ale opoziţiei de depăşire a situaţiei din societate.

319 afișări
Imaginea articolului Preda: Aştept explicarea de către premier a stării naţiunii şi propuneri constructive ale opoziţiei

Cristian Preda (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax foto)

Cezar Preda, preşedinte al organizaţiei PDL Buzău, a precizat că o discuţie în Parlament într-o sesiune extraordinară este un lucru atipic, dar societatea civilă a cerut o astfel de dezbatere şi Parlamentul s-a conformat.

"Aşteptările mele sunt, pe de o parte, de explicare de către primul ministru a stării naţiunii, a justificării măsurilor dure care s-au luat şi explicaţia că nu există o altă cale şi, pe de altă parte, propuneri ale opoziţiei constructive de depăşire a acestei situaţii din societate", a spus Cezar Preda.

El crede că societatea românească nu va câştiga nimic dacă dezbaterea din Parlament va fi pe o retorică de genul alegeri anticipate, demisia Guvernului, plecarea preşedintelui.

"Dacă dezbaterea va fi pe o retorică deja anunţată, cu teme - alegeri anticipate, demisia Guvernului, plecarea preşedintelui, societatea românească nu va mai câştiga nimic, ne va mai da o notă proastă nouă, politicienilor din Parlament", a adăugat Cezar Preda.

El a mai spus că este mulţumit de faptul că "în ceasul al doisprezecelea" Guvernul şi PDL "trec la consultări cu societatea românească" pentru "a explica amănunţit de ce a luat măsurile dure şi de ce nu exista o altă cale".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici