Preda: Decizia BPN nu respectă Statutul. Nu am avut niciun mijloc la dispoziţie pentru a mă apăra

Cristian Preda scrie pe blog că decizia BPN al PDL "nu respectă Statutul", el menţionând că nu a fost anunţat asupra dezbaterilor în Biroul Permanent Naţional şi nu a avut niciun mijloc la dispoziţie pentru a se apăra, în opinia sa fiind vorba de "un abuz susţinut de un calcul politic eronat".

653 afișări
Imaginea articolului Preda: Decizia BPN nu respectă Statutul. Nu am avut niciun mijloc la dispoziţie pentru a mă apăra

Cristian Preda (Imagine: Mihaela Cojocariu/Mediafax Foto)

"Întrucât sunt în Islanda şi trebuie să particip la mai multe reuniuni în calitate de membru al Parlamentului European, nu pot face multe comentarii referitoare la decizia BPN de astăzi. Mă mulţumesc să citez următoarele: "Membrii luaţi în discuţie spre a fi sancţionaţi vor fi anunţaţi cu cel puţin 3 zile înainte de data întrunirii organismului care dezbate cauza lor şi au dreptul să folosească în apărarea lor toate mijloacele de probă". Acesta este conţinutul articolului 29 din Statutul PDL", notează europarlamentarul pe blogul personal.

Cristian Preda menţionează că nu a fost anunţat că BPN va dezbate cauza şi nu a avut niciun mijloc la dispoziţie pentru a se apăra.

"Graba strică treaba. Decizia nu respectă Statutul. Nu ar fi prima dată când BPN citeşte după ce decide. Iată de ce consider că e un abuz. Un abuz susţinut de un calcul politic eronat. Multumesc foarte mult tuturor celor care mi-au trimis mesajele lor de susţinere. Ei mă vor ajuta să mă bat pentru dreptate!", susţine el.

Excluderea europarlamentarului Cristian Preda din PDL a fost aprobată, luni, de conducerea partidului. Hotărârea finală urmează să fie luată de Consiliul Naţional de Coordonare al PDL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici