Preda, despre situaţia din Ucraina: Mă îngrijorează comportamentul laş al MAE. Corlăţean ori îşi face treaba, ori lasă pe altcineva competent

Europarlamentarul Cristian Preda acuză "comportamentul laş" al Ministerului român de Externe pe subiectul agresiunii Rusiei asupra Ucrainei, în acest context Preda spunând că ministrul de resort, Titus Corlăţean, "ori îşi face treaba, ori lasă pe altcineva, competent".

268 afișări
Imaginea articolului Preda, despre situaţia din Ucraina: Mă îngrijorează comportamentul laş al MAE. Corlăţean ori îşi face treaba, ori lasă pe altcineva competent

Preda, despre situaţia din Ucraina: Mă îngrijorează comportamentul laş al Ministerului de Externe. Corlăţean ori îşi face treaba, ori lasă pe altcineva competent

"Sunt îngrijorat în faţa comportamentului laş al Ministerului de Externe în situaţia foarte tensionată în care se află România în acest moment. Corlăţean ori îşi face treaba, ori lasă pe altcineva competent", a afirmat europarlamentarul Cristian Preda miercuri, într-o conferinţă de presă la Ploieşti, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Preda a catalogat drept "scandaloasă" atitudinea Ministerului român de Externe în ceea ce priveşte situaţia din Ucraina, acuzând că ministerul nu susţine poziţia "curajoasă" a preşedintelui Traian Băsescu, despre care europarlamentarul a spus că este "titularul" pe politică externă din punct de vedere constituţional.

"Este absolut scandalos că în momentele astea în care absolut toate diplomaţiile sunt prezente şi au o voce puternică avem un minister de Externe care pare să submineze practic acţiunea curajoasă a preşedintelui care a spus foarte clar care e poziţia noastră, o poziţie care mizează pe colaborarea partenerilor europeni, pe o prezenţă sporită din partea militarilor NATO în toată regiunea. Susţinem la PMP această poziţie, o poziţie pro-atlantisă din perspectivă europeană. Dacă domnul Titus Corlăţean nu e la nivelul momentului, trebuie să-i lase locul altcuiva. Politica MAE nu poate fi în aceste momente de tensiune o politică laşă, o politică a struţului în actualul context, pentru că domnul Corlăţean pare să fie cu capul în nisip. Nu se aude, nu se vede, nu există", a spus Cristian Preda.

Europarlamentarul român a mai afirmat că Vladimir Putin este "un lider ales într-o manieră discutabilă din punct de vedere democratic, un lider a cărui legitimitate a fost ştirbită de agresiunea asupra vecinilor noştri ucraineni" şi că România trebuie să aibă "curajul" de-i spune liderului de la Kremlin acest lucru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici