Preda: Pentru guvern cu premier independent, ar trebui negociat cu toţi şi să rămână forţe curajoase

Europarlamentarul PDL Cristian Preda a declarat vineri, pentru MEDIAFAX, că, pentru formarea unui guvern politic condus de un premier independent, "ar trebui negociat cu toţi" şi să formeze majoritatea "cât mai multe forţe curajoase şi responsabile".

128 afișări
Imaginea articolului Preda: Pentru guvern cu premier independent, ar trebui negociat cu toţi şi să rămână forţe curajoase

Cristian Preda (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax foto)

Cristian Preda a declarat, vineri, într-un interviu pentru "Gândul", că PDL va face mutarea politică semnificativă, el apreciind că "soluţia fezabilă" este cea a instalării unui premier independent cu guvern politic, susţinut de o majoritate "cât mai semnificativă".

Întrebat ce se va întâmpla dacă PDL nu va face o "mutare politică semnificativă", aşa cum el a susţinut că ar fi necesar, Cristian Preda a răspuns: "O va face".

Preda a precizat că, în opinia sa, "soluţia fezabilă" este cea a unui "guvern cu premier independent şi cu o majoritate cât mai semnificativă". "Dacă nu se va putea o majoritate de două treimi, să fie o majoritate totuşi cu un contur", a adăugat democrat-liberalul.

Contactat de MEDIAFAX pentru a explica ce înseamnă în opinia sa "o majoritate cât mai semnificativă", Cristian Preda a răspuns: "Ar trebui negociat cu toţi şi ar trebui să rămână cât mai multe forţe curajoase şi responsabile".

Pe de altă parte, secretarul general al PDL, deputatul Ioan Oltean, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la Bistriţa, că în situaţia în care Guvernul nu găseşte într-o lună soluţii la problemele oamenilor care au ieşit în stradă, atunci va trebui să plece.

Referitor la declaraţia lui Oltean, Cristian Preda a declarat, pentru MEDIAFAX, că nu crede că ar trebui ca democrat-liberalii să-i dea termen lui Emil Boc.

"Trebuie să discutăm cu calm ce se poate face până la alegeri, ce soluţie politică dăm până la alegeri", a adăugat Preda.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici