Preda: Ponta,"un premier al sticlei" care manipulează populaţia când vorbeşte de succesul cu chinezii

Deputatul Cezar Preda, vicepreşedinte PDL, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că prim-ministrul Victor Ponta manipulează populaţia când vorbeşte de succesul repurtat după întâlnirea cu delegaţia chineză condusă de premierul Chinei, numindu-l pe Ponta "un premier al sticlei".

113 afișări
Imaginea articolului Preda: Ponta,"un premier al sticlei" care manipulează populaţia când vorbeşte de succesul cu chinezii

Cezar Preda (Imagine: Ciprian Sterian / Mediafax Foto)

Democrat-liberalul Cezar Preda a catalogat ca fiind "o intoxicare a populaţiei" declaraţiile premierului Victor Ponta referitoare la succesul pe care l-a avut după întâlnirea cu autorităţile chineze la Bucureşti, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Preda a precizat că "e o manipulare fără margini", iar Victor Ponta ar fi sfătuit să abordeze această tactică de către consilierii săi, pe motiv că "aşa dă bine pe sticlă".

"Mi se pare puţin deplasată această intoxicare a populaţiei cu marele succes româno-chinez. Îi respect foarte mult pe politicienii chinezi, mediul de afaceri chinezesc, dar să nu exagerăm. Noi n-am fost în stare să luăm banii europeni din uniunea din care facem parte şi visăm cu ochii deschişi că luăm banii chinezilor. O manipulare fără margini şi domnul Ponta greşeşte foarte mult când manipulează în asemenea hal poporul care l-a investit cu funcţia pe care o are. Dar aşa îi spun consultanţii că dă bine pe sticlă, iar el e un premier al sticlei", a mai declarat Cezar Preda.

România şi China au semnat, luni, acorduri de colaborare pentru înfiinţarea în comun a unui parc tehnologic şi reluarea exportului de bovine pentru reproducţie şi carne de porc către China, dar şi mai multe documente de colaborare în energie, inclusiv în domeniul nuclear şi termoelectric.

A fost semnat şi memorandumul de înţelegere pentru sprijinirea companiei de telecomunicaţii Huawei Technologies în vederea înfiinţării unui centru regional la Bucureşti.

Reprezentanţii guvernelor român şi chinez au convenit şi un program cultural pentru perioada 2013 – 2016, un acord de înfiinţare şi funcţionare a Institutului Cultural Român de la Beijing şi a Centrului Cultural Chinez de la Bucureşti şi un memorandum de înţelegere privind promovarea cooperării investiţionale.

Premierul Victor Ponta i-a anunţat pe miniştri, în şedinţa de miercuri, că evoluţia proiectelor semnate cu China va fi analizată într-o şedinţă de guvern, în ianuarie, deoarece partenerii chinezi "ne dau, dar nu ne bagă-n traistă".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici