Preda: Votul de la moţiune, o victorie a lui Traian Băsescu, nu şi a lui Emil Boc

Europarlamentarul PDL Cristian Preda susţine, pe blog, că votul de la moţiunea de cenzură este "o victorie a lui Traian Băsescu, nu şi a lui Emil Boc" şi spune că regretă că unii dintre colegii din PDL, precum Teo Trandafir, au făcut un calcul eronat.

33 afișări
Imaginea articolului Preda: Votul de la moţiune, o victorie a lui Traian Băsescu, nu şi a lui Emil Boc

Preda: Votul de la moţiune, o victorie a lui Traian Băsescu, nu şi a lui Emil Boc (Imagine: Mihaela Cojocariu/Mediafax Foto)

"S-a înşelat cine şi-a închipuit că Guvernul ar putea să cadă în contextul în care nu există nicio alternativă articulată la planul de austeritate, nicio formulă credibilă de coaliţie, care să înlocuiască înţelegerea actuală dintre PDL şi UDMR. Regret că unii dintre colegii din PDL au făcut şi ei un calcul eronat. Mă gândesc, în primul rând, la Teo Trandafir, pe care atât eu, cât şi Romeo Raicu am susţinut-o în campania din colegiul 19", scrie Preda, pe blogul personal.

El susţine totodată că votul de marţi din Parlament este o victorie a lui Traian Băsescu, nu şi a lui Emil Boc.

"De ce? Pur şi simplu pentru că guvernul a avut mai puţine voturi în favoarea sa decât împotrivă. Guvernul nu a căzut, dar s-ar fi putut spune că a câştigat doar dacă ar fi adunat mai multe voturi «pro» decât «contra»", explică el.

În opinia sa, preşedintele Traian Băsescu a câştigat, în schimb.

"Susţinerea acordului cu FMI - din care Traian Băsescu şi-a făcut o cauză - nu a putut fi împiedicată de voinţa parlamentară", menţionează el.

"După ce regimul a înclinat spre parlamentarizare, acum se îndreaptă spre prezidenţializare", mai susţine Preda.

Moţiunea de cenzură "Opriţi genocidul social!", iniţiată de PSD, a fost respinsă, marţi, în Parlament, fiind întrunite 228 de voturi "pentru" faţă de 236 necesare. De asemenea, au fost înregistrate 197 de voturi "împotriva" moţiunii, iar trei voturi au fost anulate.

Moţiunea de cenzură a fost votată şi de câţiva parlamentari PDL, printre care deputaţii Teo Trandafir, Clement Negruţ, Mircia Giurgiu şi senatorul Georgică Severin.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici