Predoiu: A fost un vot politic, fără nicio legătură cu activitatea mea şi a echipei de la minister

Cătălin Predoiu a declarat, miercuri, după primirea avizului negativ de la Comisiile reunite ale Parlamentului la propunerea de a continua activitatea la conducerea Ministerului Justiţiei, că a fost un vot politic, fără nicio legătură cu activitatea sa şi a echipei de la minister.

30 afișări
Imaginea articolului Predoiu: A fost  un vot politic, fără nicio legătură cu activitatea mea şi a echipei de la minister

Predoiu: A fost un vot politic, fără nicio legătură cu activitatea mea şi a echipei de la minister (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Întrebat de ce a acceptat să fie nominalizat la funcţia de ministru al Justiţiei deşi ştia că va fi un vot politic, Predoiu a răspuns: "Este absolut firesc şi onorant să poţi da curs unei solicitări de a-ţi continua proiectele publice".

Cătălin Predoiu a subliniat că nu va considera niciodată ridicolă audierea unui membru al Guvernului în faţa Parlamentului, aşa cum s-a insinuat în sala de audiere de către Comisiile parlamentare "într-un mod destul de stângaci politic".

Predoiu a afirmat că avizul negativ pe care l-a primit după audierea sa a fost unul politic şi că acest fapt i-a fost relevat de către cei din sala de audiere, mulţi dintre ei implicaţi în amânarea adoptării codurilor juridice, blocării lor şi a sesizării către Curtea Constituţională.

Ministrul Cătălin Predoiu a fost avizat negativ, miercuri, pentru portofoliul Justiţiei de către Comisiile juridice şi de apărare a drepturilor omului din Parlament, el primind 26 de voturi "pentru", 36 de voturi "împotrivă" şi trei abţineri.

Avizul comisiilor este consultativ, votul asupra listei miniştrilor propuşi revenind plenului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici