Predoiu acuză un pact pro-PSD: În spatele lui Firea şi a lui Nicuşor Dan sunt interese imobiliare

Candidatul PNL pentru Bucureşti, Cătălin Predoiu, a declarat marţi că se conturează un pact politic pro-PSD, nu unul anti-PSD aşa cum a propus, afirmând că în spatele candidaţilor PSD şi USB se află interese imobiliare, oferind ca exemplu modul în care PSD şi-a achiziţionat sediul din Kiseleff.

637 afișări
Imaginea articolului Predoiu acuză un pact pro-PSD: În spatele lui Firea şi a lui Nicuşor Dan sunt interese imobiliare

Predoiu acuză un pact pro-PSD: În spatele lui Firea şi a lui Nicuşor Dan sunt interese imobiliare (Imagine Marius Dumbraveanu / Mediafax Foto)

''În urmă cu o săptămână am făcut o propunere de pact politic anti-PSD, ceea ce văd că se conturează este un pact politic pro-PSD, care reiese din acţiunile concertate sau dacă nu în orice caz interesant armonizate ale celor doi candidaţi PSD şi USB. Noi am făcut această propunere de bună credinţă pentru că nu mai vrem încă o administraţie coruptă PSD, care să oprească dezvoltarea oraşului. (…) Ceea ce vedem este o ieşire a celor doi candidaţi USB şi PSD din câmpul dezbaterilor, evitarea ciocnirilor dătătoare de emoţii şi ceea ce este mult mai grav, o acţiune concertată la candidatul PNL'', a afirmat candidatul PNL la Primăria Capitalei într-o conferinţă de presă.

Cătălin Predoiu a susţinut că ''se pare'' că Nicuşor Dan este de stânga, nu împotriva sistemului aşa cum a afirmat.

''Din acest moment drumurile noastre sunt clar despărţite, drumul meu este acelaşi, la drepta către europenism, către dezvoltarea Bucureştiului. Din păcate pare că drumul domnului Dan este la strânga. Ne-a dezinformat când a spus că nu este nici de dreapta, nici de stânga. Pare că este la stânga pentru că numai în acest fel ne putem explica de ce a refuzat cu obstinaţie propunerea politică de a susţine un singur candidat'', a mai spus liberalul.

El a arătat că obiectivul său, în următoarele zile, rămâne acela de a le explica bucureştenilor că ''în spatele celor doi candidaţi se află grupuri de interese care îi ţin captivi''.

''În spatele doamnei Firea este aceeaşi mafie de la vârful PSD, prezidată de oameni certaţi cu legea, unii dintre ei condamnaţi penal, (…) grupurile de interese imobiliare din Voluntari-Ilfov'', a susţinut Predoiu.

El a lansat un apel către principalii săi contracandidaţi.

''Îi întreb atât pe doamna Firea, cât şi pe domnul Dan care sunt obligaţiile pe care le au faţă de finanţatorii din campaniile electorale. Îi invit în faţa bucureştenilor să lămurească în ce măsură vor fi primari liberi faţă de membri de campanie, finanţatori de campanie care au interese, afaceri imobiliare care sunt public investitori imobiliari'', a subliniat Predoiu.

El a anunţat că în zilele următoare va face precizări legate de modului în care PSD şi-a dobândit sediul din Kiseleff.

''Vă dau un exemplu banal, pentru că am primit sesizări din partea cetăţenilor, le studiez şi s-ar putea să vin zilele următoare cu detalii: modul în care şi-au dobândit sediul din Kisellef, şi ce interese sunt în jurul acestei tranzacţii'', a răspuns Predoiu, solicitat să dea exemple de interesele imobiliare ale PSD.

''Eu am contract de colaborare cu un cabinet de avocatură care nu are legătură cu niciun membru al familiei mele. În 2012, am practicat individual'', a spus liberalul, întrebat dacă a avut contracte cu Primăria Capitalei.

Cătălin Predoiu a replicat că Nicuşor Dan ar trebui să descopere lucrurile pe care nu le ştia despre registrele din Panama.

''Poate domnul Dan descoperă lucrurile pe care nu le ştia aseară la televiziune când a fost întrebat de registrele (…) din Panama. A spus că se interesează - îi urez succes. Americanii au o vorbă follow the money (urmăreşte banii-n.r.) şi vei afla multe'', a concluzionat el.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici