Predoiu cere „front comun” pentru lupta cu drogurile: Arunc în luptă toate forţele MAI

„După zeci de ani în care flagelul drogurilor a fost abordat marginal, această luptă va fi de durată, va cere sacrificii, resurse şi un front comun al instituţiilor şi al societăţii. Voi arunca în luptă toate forţele cu competenţe legale din MAI”, spune ministrul de Interne, Cătălin Predoiu.

1172 afișări
Imaginea articolului Predoiu cere „front comun” pentru lupta cu drogurile: Arunc în luptă toate forţele MAI

„Reiterez solicitarea către toate structurile de poliţie şi parchet, inclusiv şi mai ales structurile specializate, să abordeze energic, frontal şi complet fenomenul traficului de droguri şi a crimei organizate. Consumul de droguri este stimulat de multiple cauze, inclusiv de educaţie, dar până la rezolvarea acestora se impune combaterea cu toate forţele şi instituţiile statului a traficului de droguri, a traficului de persoane şi a crimei organizate”, declară, luni, Cătălin Predoiu.

Sancţionarea consumatorilor şi posesorilor de droguri este o dimensiune importantă a luptei cu drogurile, mai spune Predoiu, „dar dimensiunea esenţială este identificarea, inculparea şi condamnarea marilor dealeri, marilor distribuitori şi a reţelelor de crimă organizată”.

„Acest lucru trebuie făcut indiferent de conexiuni sau complicităţi care s-ar putea descoperi în jurul traficului de droguri. Aceasta este o prioritate declarată a ministerului. Tragicul accident de la Vama Veche nu ne decât un argument în plus. (...) Ceea ce se impune acum, cât nu este târziu pentru noi, ca societate, este acţiunea concertată, acţiunea practică, concretă a instituţiilor statului cu lupta cu drogurile, traficul de persoane şi crima organizată. (...) Trebuie să fim conştienţi că după zeci de ani în care flagelul drogurilor a fost abordat marginal, această luptă va fi de durată, va cere sacrificii, resurse şi un front comun al tuturor instituţiilor, de la Parlament, până la Justiţie, al întregii societăţi româneşti. Voi arunca în această luptă toate forţele cu competenţe legale din Ministerul Afacerilor Interne”, adaugă ministrul de Interne.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici