Predoiu: Cerem în continuare demisia lui Oprea, demersul nostru nu vine dintr-un calcul politic

Prim-vicepreşedintele PNL, Cătălin Predoiu, a declarat duminică, într-o conferinţă de presă, că formaţiunea sa cere în continuare demisia vicepremierului Gabriel Oprea şi că demersul partidului nu vine dintr-un calcul politic.

798 afișări
Imaginea articolului Predoiu: Cerem în continuare demisia lui Oprea, demersul nostru nu vine dintr-un calcul politic

Predoiu: Cerem în continuare demisia lui Oprea, demersul nostru nu vine dintr-un calcul politic (Imagine: Marius Dumbraveanu/ Mediafax Foto)

"Noi nu facem acest demers din calcul politic. Am demonstrat şi la moţiunea de cenzură că nu negociem principii pentru voturi. Am fost acuzaţi atunci că nu am tranzacţionat politic şi că a picat moţiunea din acest motiv. Atunci, ca şi acum am respectat o serie de principii şi ne vom ţine de ele. Nu dorim să separăm deloc misiunea noastră politică de valori şi de principii, dimpotrivă. Nu dorim să amestecăm lucrurile. Acest caz, al poliţistului Gigina este un test şi pentru partide şi pentru instituţii, pentru toată lumea şi nu cred că e cazul să discutăm acum de considerente politice, de aceea atacul UNPR este lipsit şi de logică şi de fundament faptic", a declarat liderul liberal.

Întrebat dacă PNL va depune moţiune simplă luni, prin care să ceară demiterea ministrului de Interne, Predoiu a spus că această posibilă acţiune va fi discutat în cadrul Comisiei de Unificare.

"Vom discuta mâiine la Comisia de Unificare această chestiune, a anunţat-o ieri unul din copreşedinţii partidului (Alina Gorghiu – n.r.), nu vreau să anticipez, dar, din punctul meu de vedere, pe care o să-l susţin şi în comisie, este un demers logic, firesc în consecinţa poziţiei noastre", a spus prim-vicepreşedintele liberal.

Referitor la o eventuală negociere politică cu UNPR pentru moţiunea de cenzură anunţată de liberali pentru februarie, Predoiu a spus că nu poate să anticipeze ce se va întâmpla atunci.

"Nu ştiu, nu anticipez în niciun fel. Ceea ce noi dorim acum este un gest reparator şi am spus care e: demisia. Nu facem calcule, nu ne punem problema ce o să facem în februarie, în martie. Vom vedea atunci ce facem, dar acum asta este poziţia şi nu e un atac la persoană, nu e un calcul politic, nu e o răzbunare politică, nu e nimic din toate aceste lucruri. Dimpotrivă, am fost criticaţie de unii că o să menţinem tăcerea pentru că avem interese politice, iată că punem deoparte interesele politice atunci când există un interes mai mare, cu adevărat naţional, şi anume să lămurim o dată dacă politicienii, guvernanţii respectă poporul sau nu. Această dovadă de respect trebuie să însemne şi sacrificii la un moment dat, sacrificarea unor funcţii, sacrificarea unor poziţii, sacrificarea unor şanse de a ajunge într-un loc sau altul, inclusiv la guvern. N-avem niciun fel de ezitare în acestă privinţă", a mai declarat prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu.

Liderii PNL Cătălin Predoiu şi Alina Gorghiu, care "mimau până mai ieri buna-credinţă şi buna-cuviinţă îşi arată astăzi adevărata faţă" când îi cer demisia lui Gabriel Oprea, faţă de care au avut "numai cuvinte de laudă", susţine UNPR, într-un comunicat remis dumică agenţiei MEDIAFAX.

"PNL a propus o trădare, iar UNPR a refuzat. Aceasta este de fapt singura explicaţie pentru atacurile politice furibunde pe care astăzi le lansează reprezentanţii PNL. Mai grav pentru Cătălin Predoiu este că se pretează la un astfel de joc ştiind foarte bine câteva adevăruri pe care o parte a presei le ignoră", afirmă UNPR .

Poliţistul Bogdan Gigină, care şi-a pierdut viaţa după ce a căzut cu motocicleta într-o groapă, în timp ce se afla în coloana vicepremierului Gabriel Oprea, a fost înmormântat, vineri, cu onoruri militare, în prezenţa a sute de colegi îmbrăcaţi în uniforme.

Aproape 300 de motociclişti au aprins lumânări şi au păstrat un moment de reculegere, sâmbătă seară, la locul unde a murit poliţistul Bogdan Gigină, care însoţea coloana oficială a ministrului Gabriel Oprea, o altă acţiune fiind anunţată, pe reţelele de socializare, pentru duminică, la Universitate.

Duminică, în Capitală şi alte oraşe au loc loc acţiuni de protest, convocate pe reţelele de socializare, în care se va cere demisia ministrului de Interne Gabriel Oprea.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici