Predoiu, discuţii cu NCA, lider în combaterea traficului de droguri şi a infracţiunilor asociate

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a avut o întâlnire cu delegaţia reprezentanţilor National Crime Agency (NCA), lider în combaterea traficului de droguri şi a infracţiunilor asociate.

661 afișări
Imaginea articolului Predoiu, discuţii cu NCA, lider în combaterea traficului de droguri şi a infracţiunilor asociate

Predoiu, discuţii cu NCA, lider în combaterea traficului de droguri şi a infracţiunilor asociate

Întâlnire marchează un moment important în consolidarea relaţiilor bilaterale dintre România şi Marea Britanie în domeniul luptei împotriva criminalităţii transfrontaliere.

Discuţiile s-au concentrat pe probleme actuale şi provocări în domeniul traficului de droguri şi al spălării banilor, subliniind importanţa unei abordări holistice în combaterea acestor fenomene.

Un punct central al întâlnirii a fost decizia de a crea o platformă de cooperare între Ministerul Afacerilor Interne şi National Crime Agency. Această platformă va facilita schimbul de informaţii şi bune practici, va sprijini iniţiativele comune şi va consolida eforturile în vederea eradicării reţelelor de trafic de droguri şi a infracţiunilor financiare asociate.

„Crearea platformei de cooperare între Ministerul Afacerilor Interne şi National Crime Agency se încadrează într-o cooperare poliţienească mai structurată, pe care dorim să o construim cu autorităţile poliţieneşti din Regatul Unit pentru combaterea crimei organizate şi a traficului de droguri şi de persoane. Suntem hotărâţi să lucrăm împreună pentru a îmbunătăţi siguranţa cetăţenilor noştri şi a proteja valorile noastre democratice”, a spus Cătălin Predoiu.

Această colaborare subliniază angajamentul ferm al ambelor părţi în lupta împotriva criminalităţii organizate şi a traficului de droguri la nivel internaţional şi pune bazele unei cooperări extinse în viitor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici