Predoiu: E normal ca ministrul Justiţiei să facă propunerile de şefi DNA, DIICOT şi la PICCJ

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a declarat, joi, că i se pare normal ca ministrul Justiţiei să facă propunerile de şefi ai DNA, DIICOT şi PÎCCJ, pentru că Ministerul Public funcţionează sub autoritatea Ministerului Justiţiei.

22 afișări
Imaginea articolului Predoiu: E normal ca ministrul Justiţiei să facă propunerile de şefi DNA, DIICOT şi la PICCJ

Predoiu: E normal ca ministrul Justiţiei să facă propunerile de şefi DNA, DIICOT şi la PICCJ (Imagine: Mediafax Foto)

Comisia juridică a Senatului a adoptat, joi, un amendament la Legea 303/2004, prin care procurorii şefi ai DNA, DIICOT şi Parchetului ICCJ nu mai sunt numiţi de şeful statului, ci de plenul CSM, la propunerea ministrului Justiţiei, cu avizul Secţiei de procurori a CSM.

Cătălin Predoiu a precizat, după şedinţa Comisiei juridice a Senatului, că "este prea devreme pentru concluzii" asupra modificărilor aduse Legii 303/2004, care sunt strict opţiunea Parlamentului.

"Mi se pare normal că ministrul Justiţiei face propunerile (de şefi ai DNA, DIICOT, PICCJ – n.r), pentru că are responsabilitatea funcţionării Ministerului Public. Acest minister funcţionează sub autoritatea Ministerului Justiţiei, astfel că e normal ca ministrul Justiţiei să poarte răspunderea şi pentru propunerile pe care le face", a spus Predoiu.

El a completat că important este să se respecte Constituţia.

Întrebat dacă este constituţional ca CSM să numească şefii DNA, DIICOT şi PICCJ, Predoiu a răspuns că "textele constituţionale nu au un impact cu privire la numirea de către preşedinte".

"Ceea ce se stabileşte clar în Constituţie sunt competenţele CSM în ceea ce priveşte cariera magistraţilor", a adăugat el.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici