Predoiu, la ONU: Este momentul să construim un Front Global contra Drogurilor şi a Crimei Organizate

  • Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a participat la sesiunea ONU privind stupefiantele.
  • Este momentul să construim un Front Global contra Drogurilor şi a Crimei Organizate, a spus ministrul român după sesiunea ONU.
49 afișări
Imaginea articolului Predoiu, la ONU: Este momentul să construim un Front Global contra Drogurilor şi a Crimei Organizate

La întâlnire au participat peste o sută de înalţi reprezentanţi ai ţărilor membre ONU.

„Am participat, alături de peste 100 de reprezentanţi la cel mai înalt nivel din statele membre ale Organizaţiei Naţiunilor Unite, la o importantă Conferinţă ONU privind combaterea drogurilor, mai exact la lucrările segmentului ministerial al celei de a 67-a sesiuni a Comisiei ONU privind stupefiantele. De asemenea, am participat în calitate de key note speaker la una dintre cele două mese rotunde la nivel înalt organizate în cadrul conferinţei, alături de înalţi demnitari din Germania, Slovenia, Ghana, India, România, Chile şi SUA. Importanţa acestui eveniment a fost marcată şi de prezenţa secretarului de stat american Anthony Blinken, care a susţinut un discurs istoric privind combaterea drogurilor la nivel global”, a declarat ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu.

Ministrul român a susţinut două discursuri, în plenul conferinţei şi în cadrul mesei rotunde, în care şi-a expus viziunea cu privire la ceea ce este de făcut la nivel global pentru combaterea drogurilor. De asemenea, demnitarul român a anunţat ce face România, pentru combaterea acestui flagel şi a crimei organizate.

Potrivit lui Predoiu, „conferinţa din 14-15 martie 2024 a reprezentant un moment cheie al politicii internaţionale privind combaterea drogurilor, poate chiar un moment istoric, pentru că ar putea fi un punct de start într-o reacţie globală a statelor naţionale mai viguroasă şi mai coordonată pentru combaterea drogurilor, prevenţia fenomenului, dar şi pentru protecţia, îngrijirea şi recuperarea persoanelor dependente de droguri”.

„Este un moment în care trebuie construit un Front Global contra Drogurilor şi a Crimei Organizate. Discutăm de un fenomen care s-a transformat în industrie globală, o industrie a degradării umane şi a morţii, un atac la adresa întregii umanităţi. Această industrie diabolică a cuprins în ghearele sale sute de milioane de oameni şi stoarce economiile statelor naţionale de zeci de miliarde de euro anual”, a precizat Cătălin Predoiu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici