Predoiu: Nu Senatul, ci CSM face "justiţie în justiţie", inclusiv în cazurile erorilor judiciare

Fostul ministru al Justiţiei Cătălin Predoiu a declarat, marţi că, "în litera Constituţiei", CSM este autoritatea care face "justiţie în justiţie", inclusiv în cazurile erorilor judiciare, referindu-se astfel la cererea preşedintelui Senatului de demitere a Laurei Kovesi şi a Liviei Stanciu.

565 afișări
Imaginea articolului Predoiu: Nu Senatul, ci CSM face "justiţie în justiţie", inclusiv în cazurile erorilor judiciare

Catalin Predoiu (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

"Senatul face legi, nu «justiţie în justiţie». Consiliul Superior al Magistraturii face «justiţie în justiţie», după cum spune Constituţia, inclusiv în cazuri de erori judiciare. Oricât de emoţional ar fi cazul Rarinca, declaraţia lui Tăriceanu ignoră litera Constituţiei", a spus, pentru MEDIAFAX, CătăCătălin Predoiutrebat fiind cum vede sentinţa de achitare în cazul Rarinca şi faptul că această sentinţă a fost folosită ca motiv de preşedintele Senatului pentru cererea de "înlăturare" din funcţii a procurorului-şef al DNA şi a preşedintei ÎCCJ.

"În plus, până când Inspecţia Judiciară nu face o anchetă, nu se ştie unde a fost eroarea: la inculpare, la condamnare sau la achitare", a mai spus fostul ministru al Justiţiei.

Predoiu, care este şi prim-vicepreşedinte al PNL a mai spus că preşedintele Senatului face "politică după ureche" şi i-a cerut lui Călin Popescu Tăriceanu să demisioneze.

Mariana Rarinca, femeia care a şantajat-o pe Livia Stanciu, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), de la care a cerut 20.000 de euro pentru a nu face publice informaţii presupus compromiţătoare, a fost achitată de Curtea de Apel Bucureşti. Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a schimbat, astfel, sentinţa primei instanţe, respectiv a Tribunalului Capitalei, care hotărâse condamnarea Marianei Rarinca la trei ani de închisoare cu suspendare.Decizia CAB este definitivă.

Senatorul Călin Popescu Tăriceanu, alături de mai mulţi colegi din PLR, i-a transmis, marţi, o scrisoare deschisă preşedintelui Klaus Iohannis, în care îi cere "să le înlăture, prin demitere ori prin demisie, din funcţiile pe care le ocupă în mod nedemn, pe Livia Stanciu şi Laura -Codruţa Kovesi".

Tăriceanu cere demiterea procurorului-şef al DNA şi a preşedintei ÎCCJ în urma "evenimentului care a avut loc pe 21 mai, când Curtea de Apel Bucureşti a stabilit definitive nevinovăţia cetăţeanului Mariana Rarinca, care a petrecut mai mult de şase luni în arest preventiv, pentru o faptă pe care nu a comis-o şi pentru care nu au existat niciodată probe".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici