Predoiu nu vrea să fie coleg de barou cu Ponta şi Şova şi vrea barouri pe specializări

Prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu a spus marţi că actuala lege a avocaturii îl obligă să fie "coleg de barou cu Ponta, Şova şi Boştină" şi propune eliminarea monopolului în această profesie, prin organizarea de barouri specializate, după modelul britanic.

322 afișări
Imaginea articolului Predoiu nu vrea să fie coleg de barou cu Ponta şi Şova şi vrea barouri pe specializări

Cătălin Predoiu (Imagine: Mihai Dascalescu/Mediafax Foto)

"Nu văd de ce ar trebui să fiu obligat să fiu coleg de barou cu Ponta, Şova şi Boştină, când eu nu împărtăşesc nimic din valorile acestor «avocaţi» apăraţi de profesie. Nu văd de ce legea avocaturii trebuie să mă oblige să fiu coleg de barou cu astfel de «avocaţi»", a precizat, într-un comunicat de presă remis agenţiei MEDIAFAX, fostul ministru al Justiţiei, care este de profesie avocat.

Predoiu a spus că în Marea Britanie există barouri pentru fiecare specializare din profesia de avocat şi "poate de aceea nu există în barourile britanice un Şova, Ponta, Boştină şi alţii ca ei".

"Nu văd de ce o lege a profesiei să nu permită şi să stimuleze libertatea de a crea barouri pe specializări şi standarde de integritate", a opinat Predoiu.

Prim-vicepreşedintele PNL a precizat că este nevoie de o reformă profundă a profesiei de avocat şi a "unei legi cu adevărat revoluţionare, care să pună bazele unei noi profesii de avocat, în care monopolul să nu mai poată fi acoperiş pentru lipsa de integritate, corupţie şi deprofesionalizare".

În acest context, Predoiu a sublinat că se aşteaptă, conform actualei Legi a avocaturii, să fie " sancţionat disciplinar de către conducerea profesiei", de vreme ce se află "în opoziţie cu protejaţii ei, Ponta şi Şova".

Proiectul de lege privitor la organizarea şi exercitarea profesiei de avocat a fost adoptat luni în plenul Senatului, cu 85 de voturi "pentru", 41 de voturi "împotrivă" şi două abţineri. Printre altele, proiectul de lege exceptează înscrisurile, suporturile de sunet, imagine şi date, precum şi imaginile şi alte reprezentări aflate în posesia avocatului de la ridicare, sechestrare sau confiscare.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici