Predoiu: Oprea nu a clarificat nimic, îi cer demisia lui şi a lui Ponta. PSD să le retragă sprijinul

Prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu a spus luni pentru MEDIAFAX că declaraţiile vicepremierului Oprea nu au "clarificat nimic" din circumstanţele morţii poliţistului Gigină şi a cerut din nou demisia lui Oprea, dar şi a premierului, precizând că PNL va uza de toate mijloacele în acest sens.

693 afișări
Imaginea articolului Predoiu: Oprea nu a clarificat nimic, îi cer demisia lui şi a lui Ponta. PSD să le retragă sprijinul

Predoiu: Oprea nu a clarificat nimic, îi cer demisia lui şi a lui Ponta. PSD să le retragă sprijinul (Imagine: Andreea Alexandru / Mediafax Foto)

"Era de aşteptat ca Oprea să nu îşi dea demisia. Declaraţia sa este de fapt o ruptura faţă de populaţie. Vicepremierul Oprea nu a clarificat nimic, premierul Ponta l-a atacat pe preşedinte. În faţa tandemului Ponta-Oprea ne vom menţine poziţia până la capăt. Cerem demisia amândurora. Cer preşedintelui PSD să le retragă sprijinul politic premierului şi vicepremierului", a declarat Predoiu, care este şi premierul guvernului alternativ al PNL.

Prim-vicepreşedintele PNL a mai spus, pentru MEDIAFAX, că "sfidarea şi abuzul de putere au ajuns la cote intolerabile" şi formaţiunea sa va utiliza "toate mijloacele de luptă parlamentară" pe care le are la dispoziţie, pentru a determina demisiile lui Oprea şi Ponta.

Ministrul de Interne Gabriel Oprea a spus, luni, în prima apariţie la aproape o săptămână de la moartea poliţistului Bogdan Gigină, că a ales să tacă din respect faţă de familia acestuia, el susţinând că nu a văzut accidentul, a aflat abia după ce depăşise zona şi a făcut tot ce i-a stat în puteri pentru a-l salva.

Tot luni, referindu-se la cazul Gigină, premierul a comentat: "Strict politic, cred că e o lecţie foarte bună pentru toţi, şi pentru domnul Oprea. Îmi aduc aminte că în fiecare dimineaţa îl chema Klaus Iohannis să-i spună să rupă coaliţia şi să-l pună prim-ministru, după aia venea doamna Gorghiu la Ministerul de Interne la cafea, după aia Predoiu înălţa nişte ode prin presă", a declarat Victor Ponta.

"Strict politic, este o confirmare a faptului că suntem ca anul trecut în noiembrie, noi cu Iohannis şi electoratul, ei cu ei", a mai spus, pentru MEDIAFAX, Predoiu.

Luni, Ponta i-a răspuns şi lui Klaus Iohannis, care l-a acuzat că nu s-a consultat cu el înainte de a face declaraţiile de la Sofia, premierul spunând că cineva trebuie să facă publică poziţia României, în condiţiile în care ”preşedintele nu face nimic” şi tace la Bruxelles ca ”surda în horă”.

 

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici