Predoiu: "Până la jumătatea lunii februarie Parlamentul va primi proiectul de dessfiinţare a SIIJ"

Până la jumătatea lunii februarie Parlamentul va primi proiectul de act normativ pentru desfiinţarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie, a declarat joi ministrul Justiţiei Cătălin Predoiu.

150 afișări
Imaginea articolului Predoiu: "Până la jumătatea lunii februarie Parlamentul va primi proiectul de dessfiinţare a SIIJ"

Predoiu: Până la jumătatea lunii februarie Parlamentul va primi proiectul de dessfiinţare a SIIJ

„În ceea ce priveşte discuţiile tehnice, suntem în faza în care prototipul pe care îl avem de soluţie şi de proiect este discutat cu partenerii instituţionali şi cu partenerii politici, adică la nivel de lideri de coaliţie şi lideri de sistem judiciar”, a spus Predoiu, fără a oferi detalii suplimentare despre proiect.

Predoiu a spus că există mai multe variante tehnice care sunt discutate, şi a exclus desfiinţarea unei secţii pentru a reînfiinţa secţia cu un nume diferit. El a spus că dosarele vor continua. „Nu se topeşte nimic, nu se îngroapă nimic, gândim soluţii astfel încât această activitate să devină mai eficientă. Sunt trei obictive pe care le urmărim: să desfiinţăm secţia, activitatea să devină mult, mult, mult mai eficientă, inclusiv în teritoriu şi să ofere acele garanţii pe care nu numai magistraţii le cer, ci şi o decizie a Curţii Constituţionale, şi avizul Comisiei de la Veneţia, chiar şi raportul MCV”, a spus ministrul.

Predoiu spune că SIIJ nu-şi poate îndeplini menirea în teritoriu, cu cinci procurori în schemă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici